Trainers SVBO behalen trainersdiploma UEFA - C youth

Trainers vv SVBO behalen UEFA – C youth diploma

Emmen – Drie jeugdtrainers van vv SVBO hebben bij de KNVB hun UEFA – C youth opleiding met succes afgerond. Na 6 maanden van opleiding behaalden Lennon Ebeltjes, Marcel Sulmann en Maarten Wielens hun felbegeerde diploma. De jeugdcommissie van vv SVBO is erg tevreden met dit resultaat en heeft de trainers in het zonnetje gezet.

Foto: Jeugdtrainers SVBO

Gediplomeerde trainers

vv SVBO streeft er naar om voor alle jeugdteams gediplomeerde trainers te zetten. Dit jaar hebben 3 trainers de UEFA – C youth cursus gevolgd en afgerond. Met de licentie UEFA – C  is het toegestaan als trainer-coach op te treden van spelers uitkomende in de vierde klasse of lager van het mannenvoetbal, speelsters uitkomende in de eerste klasse of lager van het vrouwenvoetbal en jeugdspelers uitkomende in de O19-junioren vierde divisie of lager, O17-junioren eerste divisie of lager en O15-junioren tweede divisie of lager.

Lennon (trainer van de JO17-1), Maarten (trainer van de JO15-1) en Marcel (trainer JO13-1) zijn al jaren als trainer actief bij de club en zullen ook komende seizoenen voor onze teams staan.

Hier is de club erg blij mee en wenst de heren heel veel succes toe!

Naast een diploma hebben deze drie trainers ook veel praktijk ervaring en spelen allen op niveau bij SVBO.

Ook kan gemeld worden dat trainer Jos Wiersum naast zijn taak als trainer van de 2e selectie komend seizoen ook bij SVBO JO19-1 onder zijn hoede zal nemen. We wensen Jos hierbij veel succes toe!

Komend seizoen 2019-2020 zal voor de overige leiders/trainers van de andere SVBO jeugd teams een KNVB – cursus aangeboden worden bij de club. Zo wil SVBO ervoor zorgen dat voor alle groepen een kader staat die weet wat er bij jeugdvoetbal nodig is. Hiermee wil de club investeren in haar vrijwilligers en het niveau van haar jeugdvoetbal opleiding verhogen.

Kwaliteit

In deze tijden van krimp is het voor vele clubs lastig om een team op de been te brengen en hierbij een trainer te vinden. SVBO wil dit voorkomen en wil trainers en vrijwilligers opleiden om hun belangrijke taak bij de club goed te kunnen uitvoeren.

SVBO heeft haar zaken goed voor elkaar en dat is ook in de regio niet onopgemerkt gebleven. Naast gediplomeerde trainers, het opknappen van de gehele accommodatie en aanleg van twee (kurk) kunstgrasvelden, is het materiaal en kleding voor alle teams ook prima verzorgd. We merken dat vele ouders en kinderen de kwaliteit van de jeugdvoetbal opleiding erg belangrijk en vinden steeds vaker de weg naar Barger Oosterveld en hebben de (korte) reis er graag voor over.

We streven er dan ook naar om met onze jeugd (prestatie) teams  (JO19, JO17, JO15 en JO13) op hoofdklasse niveau uit te komen in de competitie. Hierbij horen dan ook gediplomeerde trainers die weten wat er bij komt kijken.

Met passie hoger op

De missie van SVBO is “met passie hoger op”. Dit wil de club graag bereiken door met onze 1e selectie op minimaal 1e klasse niveau te spelen met ten minste 80% spelers uit de eigen jeugdopleiding. Afgelopen seizoen hebben vele spelers uit onze jeugdopleiding met succes hun debuut in het 1e elftal gemaakt! Hier zijn we als jeugdcommissie erg trots op!