Eerste overwinning voor SVBO in 2019

Het duurde even dit jaar, maar SVBO heeft na 1 gelijkspel en 3 nederlagen dan eindelijk gewonnen in 2019. Nu heeft het ook een aantal sterke tegenstanders er ook bij gehad, maar 2 weken terug tegen GAVC was het echt niet best. Vandaag herstelde SVBO zich prima door een knappe 2-1 overwinning op de ploeg in vorm, VKW. Het werd na een 0-1 ruststand uiteindelijk 2-1 voor SVBO.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Roy Jagt, Davy Wessels, Dylan Wessels, Max Heijnen, Ronald Gerdes en Twan Waidijk.

Op de bank zaten Tom Jeuring, John Grummel, Jeroen Walda en Robin Heijne.

VKW begon goed aan de wedstrijd en SVBO moest wat in de verdediging. Alleen kreeg het maar één schietkans in het begin, maar die ging over. Wel 2 gevaarlijke momenten voor de goal, maar beide keren wist de SVBO verdediging op te ruimen. SVBO zelf kwam niet verder dan een kopbal van Wessels die over ging. Verder kwam SVBO er een aantal keer wel door over de zijkanten, maar de voorzetten belandden vaak ergens anders. Na een 20 minuten voetbal kwam VKW op voorsprong. Een hoekschop kwam achterin terecht bij de geheel vrijstaande Willems en die scoorde eigenlijk best een mooie goal, mag gezegd worden. Op de volley in de verre hoek. Daarna wederom een kopbal van Dylan Wessels, maar ook deze ging er niet in. Net als een kopbal van Waidijk. Een schotje van Jagt rand 16 meter kon eenvoudig gepakt worden door de VKW doelman. VKW kreeg eigenlijk de grotere kansen. Uit een vrije bal die diep werd gespeeld, schoot Nijstad uit de draai, maar Ebeltjes redde goed en daarna ruimde Kuper de bal op. Een andere poging van rand 16 meter ging via Stefan Kuper, maar kwam recht op Ebeltjes af. De laatste kans voor rust was van SVBO voor Ronald Gerdes. Hij kapte af, ging naar binnen, maar zijn schot werd door de VKW doelman naast getikt.

Na rust was VKW al snel dichtbij de 0-2. Uit een voorzet kwam de inzet van Willems op de lat. Hier ontsnapte SVBO, maar werd SVBO ook wakker. Er werd extra gestreden voor iedere meter. En een afstandsschot van Jagt werd door VKW doelman Mulder naast getikt. En een andere afstandsschot van Jagt werd geblokt. Ook een andere voorzet vanaf links werd door Heijnen naast gekopt. VKW kreeg weer een kans via Nijstad, maar hij stuitte wederom op Ebeltjes. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft kreeg VKW de ultieme kans om de voorsprong te verdubbelen. Scholtens haalde Willems wat onhandig neer in het strafschopgebied. Willems zelf nam de penalty, maar die werd gekeerd door Lennon Ebeltjes. Het bleef 0-1. 10 minuten later kwam Robin Heijne in het veld bij SVBO en dat bracht toch weer wat extra’s. En uit een voorzet van Heijne werd het gelijk al gevaarlijk en de doelman van VKW verwerkte het uiteindelijk tot een hoekschop. En uit die hoekschop was SVBO wederom gevaarlijk met een kopbal, maar die ging er niet in. Het werd even later wel gelijk. Een vrije trap van de sterk spelende Davy Wessels werd door Max Heijnen verlengt met het hoofd en die kopbal viel binnen. 1-1 en SVBO kreeg vleugels. Heijne kwam a la Robben naar binnen vanaf rechts. Maar zijn schot ging voorlangs. Een snelle doeltrap van Ebeltjes kwam bij Scholtens die de bal op Heijne gaf. Hij ging een één-twee aan met Jagt en met zijn chocoladerechter gaf Heijne voor. Waidijk zette een goed blok en ook Dylan Wessels met zijn chocolade rechter schoot op doel, laag in de verre hoek en zo werd het een 5 minuten voor tijd 2-1 voor SVBO! Daarna leverde doelman Mulder de bal nog een keer in bij invaller John Grummel, zijn stift ging net over en belandde op het dak van het doel. De allerlaatste mogelijkheid was voor VKW. Een schot uit de tweede lijn werd door Ebeltjes gekeerd en Scholtens ruimde op.

Niet veel later floot scheidsrechter Karacaoglan voor het eind van de wedstrijd en zo weet SVBO eindelijk weer eens te winnen.

Een knappe zege op een ploeg in vorm. Het spel was niet altijd best, maar met veel strijd en passie werd gestreden en dat is alweer een pluspunt om te zien. Volgende week zal SVBO proberen deze lijn door te trekken. Dan gaat het op bezoek bij SC Stadspark. De wedstrijd in Groningen begint om 14.30 uur.