SVBO uit de beker na strafschoppen

SVBO is uitgeschakeld in de beker. Zaterdaghoofdklasser Flevo Boys en de winnaar van vorig seizoen in de Noordelijke districtsbeker was op eigen veld de baas, maar kon moeilijk door de hechte defensie van SVBO komen. Dylan Wessels schoot SVBO op voorsprong en SVBO hield lang stand. Uiteindelijk viel de gelijkmaker na rust wel. Daar bleef het bij. Strafschoppen deden SVBO uiteindelijk, helaas de das om.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Tom Jeuring, Nick Hidding, Max Vestering, Twan Waidijk, Dylan Wessels, Ronald Gerdes en Quentin Brands.

Op de bank Dave Smit, Daniek Camies, Jeroen Walda en John Grummel.

SVBO begon goed. Na een ingooi van Scholtens, kopte Brands door. Max Vestering gaf voor en bij de tweede paal een volley van Dylan Wessels die via de grond de doelman van Flevo Boys passeerde. 1-0 voor SVBO. Dat kwam de Barger Oostervelders goed uit, die zich wat ingroeven en loerden op de counter. De counter kwam er niet echt. Het tegenhouden ging hartstikke goed. SVBO speelde gedisciplineerd. Strijdlustig en er was eigenlijk niet doorheen te komen. Flevo Boys deed het van afstand, maar zonder succes. Net als de hoekschoppen die over werden gekopt. Misschien moeten we wel eerlijk zeggen, SVBO ontsnapte misschien wel aan een strafschop tegen, maar het arbitrale trio vond het blijkbaar niet erg genoeg.. Een echte uitgespeelde kans kwam er niet en dus was 1-0 de ruststand.

Na rust een wijziging bij Flevo Boys en zo ging de thuisploeg wat aanvallender spelen. SVBO had het lastig in het eerste kwartier, maar bleef eigenlijk goed op de been. Er was, na een 10 minuten spelen slechts één moment, waarbij de spits van Flevo Boys iets teveel ruimte kreeg, maar hier gelijk wel van profiteerde en Rorije schoot de gelijkmaker langs Ebeltjes. Hierna voerde Flevo Boys de druk op, maar ook nu kwam de thuisploeg niet tot uitgespeelde kansen. Een schot rand 16 meter werd laag in de verre hoek geschoten, maar gestopt door Ebeltjes. Ook hierna een schot van 30 meter, maar deze spatte wel uiteen op de lat, de rebound werd nog ingeschoten, maar gered door Ebeltjes. Aanvallend had SVBO het zwaar. Want ook Flevo Boys gaf weinig weg. Zo ging het lang door. Een lange bal van Wolbers, Waidijk verlengde en John Grummel kon door over de linkerkant. Zijn schot vanuit een moeilijke hoek werd met wat moeite gestopt door de Flevo Boys doelman. De rebound kwam helaas net niet terecht bij Dave Smit. Uit een afvallende bal uit een hoekschop schoot Waidijk, tegen het lichaam of misschien wel de arm van een Flevo Boys speler. Zeg het maar, er werd logischerwijs wel geappelleerd, maar hier gaf de goed leidende scheidsrechter Vredevoogd geen gehoor aan. Het bleef dus bij 1-1 en dat was de eindstand.

Een hele knappe prestatie van SVBO. Dat zonder een aantal spelers toch als een team erg goed stond te verdedigen. Voetballend was Flevo Boys de betere en dat mag ook gezien de stand, maar zij hadden moeite om erdoor te komen. Hierop volgden wel de strafschoppen en deze loterij ging net zo lang door totdat er 1 winnaar was. Het nieuwe ABBA systeem werd ook toegepast en dat was natuurlijk fantastisch om te zien!

Waidijk schoot de 1e strafschop beheerst binnen. Daarna scoorde Flevo Boys 2x. Wolbers en Scholtens stuurden de doelman de verkeerde kant op, maar ook Flevo Boys deed hetzelfde. Daniek Camies, A junior en debutant wilde ook wel een strafschop nemen en scoorde deze ook. 4-4. Daarna was het de beurt aan Ebeltjes, maar hij was de eerste die zijn poging gestopt zag worden door de Flevo Boys doelman. Matchpoint voor Flevo Boys, bij een goal was het klaar. Maar Ebeltjes ging hier van Schlemiel naar held en stopte de strafschop en ook de 6e strafschop wist hij te keren. Nu stond SVBO op matchpoint, maar ook Dave Smit wist niet te scoren. De 7e strafschop van SVBO, dat toen moest beginnen werd gemist door de sterk spelende Stefan Kuper. Matchpoint voor Flevo Boys en dit keer was het wel raak en dus is het bekeravontuur voor SVBO helaas voorbij.

Toch is het geen schande om hier te verliezen en kan SVBO met opgeheven hoofd terug naar Barger Oosterveld. Er stond een hecht team dat erg goed en gedisciplineerd stond te verdedigen. Verdedig elke wedstrijd zo en er komt bijna geen kip meer langs. Dit resultaat geeft een goed gevoel terug naar zondag, want dat is bij sommige SVBO’ers wat afwezig. SVBO heeft nu 3 lastige competitiewedstrijden achter de rug, waarbij slechts 1 punt werd gepakt. De titelaspiraties kunnen even de ijskast in. Maar nu komen de ploegen uit het rechter rijtje weer langs. Er mag niet onderschat worden, maar nu zal SVBO de punten moeten gaan pakken. Zondag vol goede moed rijst SVBO af naar GAVC in Grou. Die wedstrijd begint om 14.30 uur en hier zal SVBO weer voor de volle 3 punten gaan!