SWZ Sneek een maatje te groot voor SVBO

Afgelopen zaterdagavond speelde SVBO een uitwedstrijd bij SWZ uit Sneek. De koploper van de 1e klasse F. Thuis won SVBO met 3-2, al was dat misschien een beetje tegen de verhouding in. Ook toen was Sneek al heel goed. Zaterdagavond had SVBO eigenlijk weinig in te brengen. Sneek was en is met afstand de beste ploeg in de 1e klasse F dit seizoen. Een 4-1 nederlaag was het gevolg.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Nick Hidding, Roy Jagt, Dylan Wessels, Twan Waidijk, Max Heijnen, Ronald Gerdes en Quentin Brands.

Op de bank zaten Tom Jeuring, John Grummel, Jeroen Walda en Max Vestering

De start van Sneek was furieus en SVBO werd snel onder druk gezet. In een hoog baltempo combineerde Sneek. Binnen 6 minuten was het raak, al was hier wel een fout van scheidsrechter Ter Horn voor nodig. Een steekbal werd gegeven door Sneek, maar Scholtens werd onderuit getrokken. Scheidsrechter Ter Horn wilde hier niets van weten. Alleen voor Ebeltjes faalde Bruining van Sneek niet en stond het 1-0. Daarna had SVBO het gewoon lastig. Kwam het niet echt tot een echte aanval, want de eindpass was niet goed. Sneek heerste en waar bij de eerste hoekschop de bal nog voorlangs werd geschoten, was het na de 2e hoekschop wel raak. En hoe! Een prachtige omhaal verdween achter Ebeltjes in de goal en zo stond het al snel 2-0. Het eerste wapenfeit van SVBO kwam uit een vrije trap van Rene Wolbers, maar die zag zijn schot gepakt worden door de Sneek doelman. Ook Gerdes probeerde het van afstand, maar deze poging ging over. Toch viel er weer een goal, maar wel voor de thuisploeg. Na een één-tweetje werd er aardig afgerond en zo stond het 3-0 en leek het duel eigenlijk voor rust al beslist. Het werd voor rust ook nog bijna 4-0 uit een hoekschop, maar Dylan Wessels haalde de bal van de lijn.

Na rust ging het allemaal iets rustiger dan voor rust. Het duurde pas een kwartier voor er de eerste kans te noteren viel. Dat was uit een vrije trap van Sneek. Visser krulde de bal buiten bereik van Ebeltjes in de hoek en zo stond het 4-0. Uit een hoge bal tikte Ebeltjes de bal nog net voor de spits zijn hoofd weg. Aan de andere kant werd SVBO gevaarlijk uit een hoekschop, maar wist Sneek op te ruimen. In de slotminuten kreeg SVBO nog wel de eretreffer. Een voorzet van Gerdes kwam via Waidijk bij Dylan Wessels terecht. Hij schoot uit de draai raak en zette zo de 4-1 eindstand op het bord.

SVBO verliest dus van een beter Sneek. Zoals al gezegd, de beste ploeg in de 1e klasse F. Geen schande om hier te verliezen. Aankomende woensdagavond speelt SVBO een uitwedstrijd bij Flevo Boys, wederom een zware dobber. Volgende week zondag gaat het op bezoek bij GAVC in Grou. Tot nu toe wist SVBO na de winterstop slechts 1 punt te pakken, maar heeft het daarentegen ook 3 zware tegenstanders getroffen. Nog geen man overboord, maar de titelkansen zijn nu dus wel even verdwenen. De wedstrijd bij Flevo Boys begint woensdagavond om 20.00 uur.