Eerste thuisnederlaag voor SVBO sinds April 2017

SVBO heeft weer eens een thuisnederlaag geleden in de competitie. Dat gebeurde bijna 2 jaar geleden voor het laatst. En in alle eerlijkheid, vandaag zat er ook niet meer in. De 2e nederlaag van het seizoen, 2x tegen WVV, wat voor SVBO vaak lastig is om tegen te spelen. Dat bleek ook vandaag.

SVBO begon met de volgende spelers:

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Dylan Wessels, Roy Jagt, Twan Waidijk, Ronald Gerdes, Max Heijnen en Quentin Brands.

Op de bank de invaller Max Vestering en de foutloze Tom Jeuring, Jeroen Walda en Stan Wolbers.

De eerste helft kunnen we bijna in één keer overslaan. Daarin gebeurde werkelijk bijna niets. SVBO kon aanvallend weinig brengen en WVV was ook niet in topvorm. Het hoogtepunt was toch de 1-0 van FC Emmen tegen ADO Den Haag. WVV was één keer gevaarlijk, maar dat schot werd goed geblokt door Dylan Wessels. Vlak voor rust was WVV het dichtst bij een goal, maar de inzet ging via de paal naast. SVBO werd één keer gevaarlijk uit een voorzet van Roy Jagt, de inzet van Twan Waidijk was net niet hard genoeg om WVV doelman Akbas te verschalken. Drent van WVV was vlak voor rust ook nog dichtbij, maar zijn vrije bal ging bij de eerste paal via de voeten van Ebeltjes en de paal niet in de goal.

Na rust was het ook niet al te best. Er was veel irritatie, er ging veel mis. WVV kreeg een kans, ook al werd de duw in de rug bij Wolbers niet bestraft, zoals WVV de kleinere dingen vaker mee kreeg dan SVBO, maar het schot van Drent ging voorlangs. Diezelfde Drent verzuimde een bal uit te spelenn voor een blessurebehandeling van een eigen teamgenoot en schoot van 35 meter op doel. Een eenvoudige prooi voor Ebeltjes. Daarna gebeurde er niet veel. Een voorzet van Scholtens werd met een halve omhaal door Ronald Gerdes net over geschoten. Ook een afstandsschot van Dylan Wessels trof geen doel. Het waren een van de spaarzame aanvallen. Ook WVV stichtte weinig gevaar. Een kleine 20 minuten voor tijd een lange bal van WVV, achter de verdediging van SVBO. Veit van WVV liet Ebeltjes kansloos. SVBO probeerde nog wel een slotoffensief te forceren. Een hoge voorzet werd door Waidijk in het zijnet gekopt. En Dylan Wessels schoot met zijn chocolade rechter een voorzet van Max Heijnen over. Ook een laatste poging uit een vrije bal van Jagt werd door Max Heijnen, die de bal onverwachts toch nog kreeg, naast gekopt. Aan de andere kant een hele grote kans voor WVV om de wedstrijd definitief te beslissen, maar alleen voor Ebeltjes werd er gemist.

Toch bleef het bij 0-1 voor WVV. Voor SVBO liep het vandaag gewoon een keer niet. Dat kan ook. Volgende week mag SVBO wederom wel weer aan de bak. Dan speelt het op zaterdagavond een uitwedstrijd bij SWZ Boso Sneek. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.