SVBO neemt punt mee uit Leeuwarden

SVBO heeft de wedstrijd bij FVC met 3-3 gelijkgespeeld. Een boeiend duel, waarin veel gebeurde. Waarin beide ploegen ook aardig wat kansen kregen. Na een 1-0 ruststand door Quentin Brands werd het na rust snel gelijk. Na een voorsprong van SVBO door een strafschop via Waidijk, kwam FVC op een 3-2 voorsprong. Het slotwoord was aan Jagt die een hoekschop in één keer erin draaide. 3-3 was de eindstand.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Roy Jagt, Dylan Wessels, Max Heijnen, Ronald Gerdes, Twan Waidijk en Quentin Brands.

Op de bank de ingevallen Max Vestering, verder de foutloze John Grummel, Rik Tuinman en Tom Jeuring.

SVBO begon goed aan het duel. Een voorzet vanaf links van Gerdes werd bij de tweede paal binnen getikt door Quentin Brands en zo stond het binnen het minuut al 1-0 voor SVBO. Daarna had SVBO al de 2e kunnen maken. Brands schoot, maar via een voet van een verdediger ging de bal over. Kuper was dichtbij net als Max Heijnen. Maar beiden troffen geen doel. Ook Dylan Wessels kopte over. Daarna een kans voor FVC, Jelmer Scholtens speelde de bal tekort terug op Ebeltjes. FVC onderschepte, maar oog in oog met Ebeltjes, was de SVBO doelman de sterkste. Ook bij een hard laag schot redde Ebeltjes goed. SVBO zelf was gevaarlijk met Gerdes, maar die wist niet te scoren. FVC kreeg nog een aardige kans, maar wederom redde Lennon Ebeltjes.

Na rust gebeurde er ook veel. FVC kwam scherper uit de kleedkamers dan SVBO. Een lange bal over de linkerkant bij SVBO en Schambach was snel en schoof de 1-1 binnen. Daarna 2 grote kansen voor FVC. Eerst een één op één situatie, waarin Ebeltjes redde. Even later een voorzet en bij de tweede paal kon de bal toch binnen gekopt worden, maar van 3 meter kopte de FVC aanvaller nog knap op de paal. SVBO leek weer wat wakker en kreeg een kans via Ronald Gerdes, maar hij mistte. Even later een voorzet waarin Brands kon koppen, maar onderuit werd geduwd. De kans die uiteindelijk nog kwam voor Gerdes ging via de keeper op de lat, maar ondanks de vrije schietkans klonk het fluitsignaal. Strafschop voor SVBO. Tja, heel eerlijk, het arbitrale trio was vandaag toch wel de minste van het veld. Maar de strafschop stond er nog en die werd beheerst door Twan Waidijk binnen geschoten. 2-1 voor SVBO. Hierna een kans voor SVBO om de 3e te maken uit een hoekschop. Doelman De Wit van FVC zag er bij de hoekschoppen vaak niet goed uit, waardoor er veel gevaar kwam. Hij liet de bal los en, tja wie er van SVBO schoot was moeilijk te zien, maar het schot werd vlak voor de doellijn geblokt door een FVC verdediger. Aan de andere kant. Een lange bal van de FVC keeper, werd op het middenveld niet goed weggewerkt. Balverlies en ook hierna werd er te matig ingegrepen en vrij eenvoudig kon FVC speler Reitsma. 2-2. Daarna kregen beide ploegen een kans op de voorsprong. Dylan Wessels stuitte op doelman De Wit, die nu wel goed redde. En FVC weer met een hard en laag schot, waarbij Ebeltjes de bal goed wist te keren. In de 70e minuut was het wel raak voor FVC. Best een aardige goal, want de bal werd bijna in de bovenhoek gedraaid, maar moet ook gezegd worden, dat er misschien ook wel iets teveel ruimte werd gegeven. 3-2 voor FVC. Van Loon was de doelpuntenmaker. Hierna zette SVBO meer druk. Was Dylan Wessels wederom dichtbij met een kopbal, maar nu werd de bal van de lijn gehaald. Heijnen stuitte ook op de doelman. Ebeltjes redde aan de andere kant nog met een schot vanaf ongeveer 20 meter. Toch kwam de 3-3. Met een beetje hulp van de FVC doelman. Roy Jagt draaide de hoekschop in één keer in het doel. Via de doelman onderkant lat en het stond zo weer 3-3. Daarna was SVBO nog dichtbij de winnende. Nick Hidding schoot van afstand, maar dit schot ging net langs de kruising. Het bleef uiteindelijk bij 3-3.

Een boeiende wedstrijd, waarin SVBO toch een aantal goede kansen creëerde. Helaas werd er net één te weinig gescoord. Aan de andere kant, hadden sommige tegengoals wel voorkomen kunnen worden. Dat gebeurde helaas ook niet. Ondanks dat, verliest SVBO een keer niet de eerste wedstrijd na de winterstop. Dat is ook al even geleden. Volgende week komt WVV op bezoek in Barger Oosterveld. Dan kan SVBO zich sportief dus revancheren!

Hosting is gesponserd door Spothost