MENU
Terug

SVBO uitgeschakeld in de halve finale Protos Weering

Voor SVBO zit het prachtige Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi er weer op. In de halve finale in de ‘Poule des doods’ eindigde SVBO als 3e, op doelsaldo achter ASVB (1e), en ZZVV (2e). Alle 3 de ploegen hadden 7 punten. ASVB het beste doelsaldo, daarna ZZVV en uiteindelijk SVBO het minste van de 3. Emmen werd 4e en Hoogeveen zondag eindigde laatste in de poule.

SVBO begon de 1e wedstrijd tegen ZZVV. Een sterke ploeg, technisch goed met een goede doelman. Deze wedstrijd ging gelijk op. Was spannend. Kansen waren nog niet besteed aan Jagt en Wolbers. Ook Wessels kreeg de bal er niet in. Maar hetzelfde gold ook voor ZZVV. Ondanks een paar mooie aanvallen kregen de Zuidwolders de bal er niet in. Ebeltjes lag in de weg, of ze schoten naast. Nadat Wolbers even later voorlangs schoot, was het via Roy Jagt wel raak. En hoe! Met een snoeihard scht met links jaagde hij de bal in de krusing, binnen kant paal. 1-0 voor SVBO! Ook hierna kregen beide ploegen enkele kansen en lieten zien dat ze redelijk aan elkaar gewaagd waren. ZZVV kwam na een mooie aanval op gelijke hoogte. 1-1. Het was Rene Wolbers die SVBO op een 2-1 voorsprong zette. De laatste 3 minuten ging de doelman bij ZZVV eraf en kwam er een extra speler bij. SVBO verdedigde goed, hield stand en kon in de omschakeling nog gevaarlijk worden, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren. 2-1 zege voor SVBO. Een goed begin, de 3 punten waren binnen!

De 2e wedstrijd was tegen volgens de velen het verrassende debuterende ASVB. Ondanks dat het een debutant was, is het niet zo gek dat deze ploeg zover komt, want het speelt bijna wekelijks op topklasse niveau in de zaal. Dat bleek ook wel. ASVB was voetbaltechnisch ook erg goed. SVBO had het lastig, maar kon in het begin nog een beetje stand houden. Eigen was het jammer dat enkele scheidsrechterlijke dwalingen ASVB, en bleek later niet voor het eerst, de Groningers op voorsprong hielpen. 1-0 voor ASVB. Toch kreeg SVBO best wel wat mogelijkheden tegen deze sterke tegenstander, maar die waren niet besteed aan Gerdes, Wolbers, Wolbers nog eens en Jagt. De 2-0 viel wel en ook dit was best een aardige uitgespeelde aanval, mag gezegd worden. Ebeltjes ging zich ook met het spel bemoeien en zorgde voor gevaar. Aan de andere kant was het weer gevaarlijk voor ASVB dat weer met de afstandsschoten dichtbij de 3e treffer was. Waar SVBO dichtbij de aansluitingstreffer was, werd balverlies van Wolbers keihard afgestraft. 3-0. Toch knokte SVBO zich terug dankzij een goal van Ronald Gerdes, die na een schot van Wolbers attent was bij de rebound en in twee instanties de bal binnen kreeg. 1-3 en SVBO had het geloof weer terug. Alleen ook nu zou SVBO de hoekschop moeten krijgen, maar kreeg het niet. Hier werd iets te lang over gediscussieerd met de scheidsrechter en ASVB had de bal ondertussen alweer in het netje liggen. 1-4. Het slotwoord was aan Jelmer Scholtens die na een mooie één-twee met Jagt zelf wist te scoren. 2-4.

Dat het spannend was in deze poule bleek wel halverwege de avond. Emmen won van Hoogeveen. En ZZVV weer van Emmen. Zonder hulp van de scheidsrechters bleek ASVB wel te verslaan. Hoogeveen versloeg de Groningers met 3-1 en zo stonden alle ploegen op 3 punten.

SVBO en Emmen trapten de 3e wedstrijd af. In een boeiende wedstrijd begon Emmen sterker en werd het gevaarlijk met een paar schoten van de sterk spelende Nijkamp, maar die trof Ebeltjes en schoot naast. SVBO zelf was dichtbij met Jagt en Wolbers, maar ook zij wisten niet te scoren. Dylan Wessels was ook dichtbij een doelpunt, maar kreeg de bal er niet in. Na een minuut of 7/8 werd SVBO sterker en was het dichtbij via Kuper, maar die trof de paal, of lat. Wolbers kon alleen af op de doelman van Emmen, maar werd gevloerd. Vrije bal en een gele kaart voor Emmen. Jagt stuitte met de vrije bal op de muur van Emmen verdedigers. In deze twee minuten van een man meer werd het Emmen doel een keer of 5 beschoten. Doelman Swaluw van Emmen hield met twee knappe reddingen de bal eruit. De 3e en 4e poging ging naast en voorlangs. De 5e poging ging ook via de doelman niet in het doel, al had die deze keer toch het geluk aan zijn zijde. In de counter was Nijkamp nog gevaarlijk in een één op één situatie met Ebeltjes, maar de keeper van SVBO hield zijn doel schoon. Met 5 tegen 5, of 4 tegen 4 in het veld bleef SVBO in deze fase ook de betere en ook Ebeltjes ging mee naar voren, maar ook hij kreeg de bal niet in het doel. De laatste 5/6 minuten ging het spel op en neer en konden beide ploegen nog met de overwinning ervan door gaan. Maar Ebeltjes en V/d Swaluw van Emmen lagen succes in de weg. Ook in de slotminuut kreeg SVBO nog twee beste kansen, maar ook deze gingen er niet in en zo bleef het opmerkelijk genoeg bij een 0-0 stand.

ASVB en ZZVV speelden gelijk tegen elkaar.

De laatste wedstrijd voor SVBO was tegen hoofdklasser Hoogeveen. In een gelijk opgaande beginfase stonden doelman Borgman van Hoogeveen en Lennon Ebeltjes van SVBO succes in de weg. Toch kreeg SVBO een klein beetje meer de overhand en werd het gevaarlijk via Wolbers en Jagt, maar beide schoten gingen voorlangs. Na een goede aanval was het uiteindelijk Dylan Wessels die naar binnen ging en een één-tweetje opzette met Wolbers en met links hard en laag raak schoot. 1-0 voor SVBO. SVBO was al snel dichtbij de 2e treffer, maar de paal stond succes in de weg. Aan de andere kant een kans voor Hoogeveen speler Roemahlewang, maar die stuitte op Ebeltjes. SVBO was weer gevaarlijk via Stefan Kuper, maar ook hij trof de paal. Evenals Wolbers die ook de paal trof. Na een gele kaart voor Wolbers volgden er werkelijk 2 spannende minuten voor het SVBO doel. Dit had Hoogeveen beter uit kunnen en misschien wel moeten spelen. Er werd slechts een 2 keer op doel geschoten in die twee minuten tijd en beide keren wist Ebeltjes te keren. Verder stonden Jagt, Kuper en Scholtens succes in de weg en blokten ook een paar schoten. Na een 4 tegen 4 in het veld ging het de laatste minuten alle kanten op. Hoogeveen was een aantal keren levensgevaarlijk, maar Lennon Ebeltjes keepte deze wedstrijd fantastisch en haalde elke bal uit het doel. Omdat de doelman van Hoogeveen ook meevoetbalde bleef het doel leeg achter. Van afstand was SVBO 3x dichtbij een doelpunt. Dylan Wessels was het dichtste bij, maar zijn bal ging op de paal. De laatste minuut bleef SVBO ook overeind en zo werden de 3 punten binnen gewerkt. Iedereen van SVBO had zich volledig gegeven en was dan ook moegestreden.

Met 7 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 5 voor en 5 tegen was het dus afwachten voor SVBO.

Emmen en ASVB moesten gelijkspelen wilde SVBO nog kans maken op de 1e plek, maar ASVB was duidelijk beter dan de Emmenaren en wonnen met 4-0. 1e werd SVBO niet meer, maar uitzicht op de tussenronde was er nog wel. ZZVV zou de laatste wedstrijd niet mogen winnen, dan was SVBO 2e. Het leek er ook in het begin op dat het sterk uitgedunde Hoogeveen hun sportieve plicht zou doen. Uitgedund zowel in het veld als op de bank, want zowel de assistent trainer en keeperstrainer, die vandaag de coaching deden, waren al weggestuurd wegens aanmerkingen. De eerste doelman Borgman kreeg logischerwijs rust en zo kon de 2e doelman van Hoogeveen, ook een Borgman zijn minuten maken, die best een paar ballen pakte. Zwikker weigerde mee te werken aan een geschonken overwinning voor ZZVV evenals Roemahlewang die als een van de weinigen in het veld nog wél zijn best deed. Het leek er in het begin ook op dat Hoogeveen hun sportieve plicht deed, maar na de 3-0 voorsprong was het toch eigenlijk wel schandalig slecht wat Hoogeveen toen liet zien en je je kunt afvragen of het allemaal wel echt zo bedoeld was. Niks ten nadele van ZZVV, want die hebben ook een leuke ploeg en kwamen dan nog knap terug tot een 4-3 overwinning in de slotminuut, maar dit ging wel erg makkelijk opeens.

Kun je hier iets tegen doen? Tja, je had zelf je wedstrijden moeten winnen. Stel dat er één bal wel goed viel tegen Emmen en je daar de 3 punten had binnen gehaald, was je zeker van de 1e plek. Na 3 finales op rij strand SVBO dit jaar dus in de halve finale. Ondanks alles is ook dit zeker niet een slechte prestatie. Zeker niet gezien de sterke tegenstanders die SVBO ontmoet heeft in zowel de kwartfinale en ook in deze sterke, leuke en spannende halve finale. ASVB werd dus, misschien wel terecht, de poulewinnaar en die feliciteren we dus met de finale plek. ZZVV beschikt ook over een leuke ploeg en wensen we veel succes toe in de Tussenronde.

Voor SVBO zit het er dus op. Volgend jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen!