MENU
Terug

SVBO door naar de Halve Finale!

SVBO is doorgedrongen tot de halve finale op het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In een sterke poule G in sporthal de Esdal trof SVBO SC Angelslo, Nieuw Buinnen, SVBO (zaterdag) en de titelverdediger Elim. SVBO eindigde met 9 punten achter winnaar Elim die 12 punten haalde. Nieuw Buinen, ook een vaste klant in de halve finales ging als een van de beste nummers 3 door. SVBO komt in de halve finale uit in Sporthal ‘De Eendracht’ in Zwartemeer. Wederom in een ijzersterke poule treft SVBO de volgende tegenstanders: VV Hoogeveen (zondag), ASVB, ZZVV en VV Emmen.

Dan terug naar de kwartfinale. SVBO begon zijn eerste wedstrijd tegen SC Angelslo. SVBO ging furieus van start en nam het doel van Angelslo doelman Jarno Brands al snel onder vuur. Al heel snel bleek Brands een flinke sta in de weg voor SVBO. Brands plukte de ene na de andere bal uit zijn goal. In een tijdsbestek van iets meer dan 5 minuten moest hij ongeveer wel 6x handelend optreden en zijn ploeg op de been houden. Daarnaast had hij ook tot 3 keer toe geluk dat Kuper, Jagt en Wolbers de paal of lat troffen. Aan de andere kant was het wel gelijk raak. Kuper raakte de bal nog wat aan en deze verdween laag en langzaam in de verre hoek. Ook nog 1-0 voor Angelslo dus. Toch kwam SVBO alweer snel langszij en deze keer was het eindelijk dan raak. Roy Jagt schoot laag raak en zette de 1-1 op het bord. Ook in deze fase was Jarno Brands een plaag voor SVBO met een aantal knappe reddingen. Behalve op een goed uitgespeelde aanval die doeltreffend werd afgerond door Wolbers. 2-1 voor SVBO, maar via Kuper en door de benen van Ebeltjes stond het ook opeens weer 2-2. Een kleine 5 minuten voor tijd was daar de winnende treffer van SVBO. Roy Jagt schoot raak en zette de 3-2 eindstand op het bord in het voordeel van SVBO. Wederom was de eerste wedstrijd lastig, al had het ook grotendeels te maken met Angelslo keeper Jarno Brands, die uitstekend stond te spelen.

De tweede wedstrijd gelijk een kraker. SVBO – Nieuw Buinen. Op het veld wist SVBO nog te winnen. In de zaal gelden andere regels en Nieuw Buinen beschikt over een aardige zaalploeg. Nu stond Ebeltjes goed te keepen in de beginfase en pakte een paar knappe ballen. Aan de andere kant waren Wolbers, Jagt en Gerdes dichtbij, maar wisten niet te scoren. Het spel ging wat op en neer en beide ploegen schoten af en toe op doel, maar wisten geen goals te maken. Na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld kwam Nieuw Buinen op voorsprong. Moet gezegd worden, best een aardige aanval die uiteindelijk aardig werd uitgespeeld en zo kon Nieuw Buinen simpel binnen tikken. 1-0. Ondanks dat raakte SVBO niet echt van slag, want het stond ook alweer heel snel gelijk. Stefan Kuper wist hard binnen te schieten en zo stond het weer 1-1. Volgens mij nog geen twee minuten later stond SVBO ook alweer voor. Ronald Gerdes speelde zijn tegenstander uit en schoot met links binnen. Belangrijker nog, met een paar minuten op de klok kwam SVBO op een 2-1 voorsprong. Nieuw Buinen gooide een speler in het veld in plaats van een keeper. In de counter leverde dit gevaar voor SVBO op, maar geen goals. Nieuw Buinen zelf kwam eigenlijk in die paar minuten niet meer door de sterk opgestelde verdediging van SVBO. Het bleef bij 2-1 en zo pakt SVBO dus 3 hele belangrijke punten tegen een sterke tegenstander.

De 3e wedstrijd was wel een bijzonder duel. SVBO zondag tegen de SVBO zaterdag. Moet gezegd worden, de zaterdag speelden vandaag helaas met een ietwat te kleine selectie, voor hun was het alweer de laatste wedstrijd en de jongens hadden al veel moeten geven. SVBO zondag kwam sterk uit de startblokken en wilden de halve finale al snel veilig stellen. Het kwam op 1-0 na een mooie aanval die afgerond werd door Dylan Wessels, die simpel binnen kon tikken. De 2-0 liet ook niet lang op zich wachten en kwam van de voeten van Lennon Ebeltjes, die ook zijn goaltje mee pikte. De 3-0 kwam van Ronald Gerdes. Ondertussen had SVBO zaterdag ook al een paar keer geschoten, slechts één keer moest Ebeltjes redden. De andere twee schoten gingen voorlangs en naast. Toch werd het 3-1. Bram Goeree schoot via Ebeltjes binnen. Toch werd het verschil snel weer 3 in het voordeel van de zondag. Max Heijnen scoorde en Ronald Gerdes schoot de 5-1 binnen. Ondertussen kreeg de zaterdag toch een paar kansen, maar die waren niet besteed aan Spakman, Mazenier en Veringa. In de laatste 5 minuten ging het nog erg hard. SVBO zondag strafte toen alles af van de zaterdag. Balverlies en in de counter werd de overtal situatie goed uitgespeeld. Ronald Gerdes maakte er nog 3, Roy Jagt nog 1 en de 10-1 kwam van de voeten van Lennon Ebeltjes. SVBO zaterdag helaas uitgeschakeld. SVBO zondag zeker van een halve finale.

Ook Elim was al zeker van de halve finale en dus ging de laatste wedstrijd tussen SVBO en Elim alleen om de eer en de eventuele 1e plaats. Het werd ondanks dat toch een boeiende wedstrijd waarin best wel wat gebeurde. Als eerst een kans van Elim, maar een redding van Ebeltjes. Aan de andere kant een kans voor Wessels, maar de sterke doelman van Elim, Padding, wist ook te redden. Toen werd Jagt werkelijk ondersteboven gekegeld door de uitkomende doelman. Er werd gefloten en eerst nog voor een overtreding, gezien de gebaren van de scheidsrechter. Opmerkelijk genoeg werd het spel hervat met een scheidsrechtersbal en geen strafschop voor SVBO… Daarna kansen aan beide kanten, maar zowel Ebeltjes als Padding lagen succes voor beide ploegen in de weg. Na ongeveer een 10 minuten te hebben gevoetbald kwam Elim op voorsprong. Ebeltjes speelde mee in de aanval van SVBO. Er werd balverlies geleden en van afstand geschoten door Doldersum, op prachtige wijze ging de bal onderkant lat in het doel en zo stond het 1-0 voor de titelverdediger. SVBO ging dus op zoek naar de gelijkmaker. Hier kreeg het ook een paar mogelijkheden voor, maar er werd niet gescoord. Aan de andere kant is Elim ook een sterke ploeg en ook zij creëerden nog een paar mooie kansen. De 2-0 viel even later ook voor Elim en ook dit was best een aardige goal mag gezegd worden. Een hoge bal werd achter het standbeen langs met de hak in het doel gewerkt. Ebeltjes kansloos, 2-0 voor Elim. SVBO rechtte wel de rug. En het was Lennon Ebeltjes die na een aardige actie de 2-1 achter Elim doelman Padding schoot. De laatste 5 minuten waren spannend, wat hectisch, maar leverden geen goals meer op.

Elim werd dus 1e in de poule. SVBO 2e en Nieuw Buinen ging nog door als een van de nummers 3. Voor SC Angelslo en SVBO Zaterdag zit het toernooi erop. SVBO kan zich klaarmaken voor de halve finale, waarin het wederom vol aan de bak zal moeten tegen sterke tegenstanders.

Het programma voor de halve finale is als volgt.

18.00 uur: ZZVV – SVBO
18.30 uur: Emmen – Hoogeveen
19.00 uur: SVBO – ASVB
19.30 uur: ZZVV – Emmen
20.00 uur: ASVB – Hoogeveen
20.30 uur: SVBO – Emmen
21.00 uur: ASVB – ZZVV
21.30 uur: Hoogeveen – SVBO
22.00 uur: Emmen – ASVB
22.30 uur: Hoogeveen – ZZVV

De winnaar gaat naar de finale, de nummers 2 naar de tussenronde op woensdag 2 Januari.

De topscorers van SVBO t/m de Kwartfinale

Rene Wolbers – Ronald Gerdes 7x
Roy Jagt 6x
Lennon Ebeltjes 5x
Max Heijnen 4x
Jelmer Scholtens 3x
Dylan Wessels – Twan Waidijk – Stefan Kuper 1x