Boeiend gelijkspel tussen Bergum en SVBO

Bergum en SVBO hebben er vanmiddag een leuke wedstrijd van gemaakt. In Burgum streden beide teams hard, stond Bergum bij rust met 2-1 voor, maar knokte SVBO zich na rust weer terug. Bergum nam wederom de leiding, maar wederom toonde SVBO karakter. In de slotfase kon het nog alle kanten op, maar gezien de hele wedstrijd is dit misschien wel een terechte resultaat

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Nick Hidding, Roy Jagt, Davy Wessels, Dylan Wessels, Ronald Gerdes, Max Heijnen en Quentin Brands

Op de bank zaten de invallers Robin Heijne en Twan Waidijk en verder de foutloze Rik Tuinman en Jaymie Hemme.

Vanaf de eerste minuut ging het erbij voor beide ploegen. Er werd hard gestreden. Het veld was wat zwaar en drassig, maar dat deerde beide ploegen niet. SVBO kreeg de eerste kans via Ronald Gerdes, maar alleen voor de keeper schoot hij naast. Aan de andere kant kreeg Bergum ook een goede kans, maar oog in oog met Lennon Ebeltjes wist de doelman van SVBO te redden. Daarna een tweetal afstandsschoten van SVBO. De eerste was van Davy Wessels, dat ging net naast. De andere was van Wolbers, maar die werd vlak voor doel geblokt door een Bergum verdediger. Toen brak er voor SVBO een slordige periode aan. En een goede periode voor Bergum. SVBO leed balverlies en in de omschakeling was het Tran van Bergum die de bal in de verre hoek binnen schoot via de binnenkant van de paal. Bergum ging door en even later was het weer raak. Na een afgeslagen bal kwam de bal opnieuw voor en helemaal vrij bij de tweede paal kon Kempe binnen schieten via Ebeltjes. 2-0 Bergum. SVBO werd eindelijk weer een beetje wakker en zorgde via Max Heijnen en Quentin Brands voor wat gevaar, maar geen goals. Bergum schoot nog eens, maar dit schot ging voorlangs. Het slotwoord was wel aan SVBO. Na goed doorzetten van Davy Wessels kwam de bal uiteindelijk terecht bij Dylan Wessels die in het lege doel raak schoot. 2-1. SVBO wilde voor rust nog de gelijkmaker, maar die viel niet meer. 2-1 was ook de ruststand.

Na rust begon SVBO uitstekend aan de tweede helft en ging het gelijk op jacht naar de gelijkmaker. Binnen 3 minuten was het al raak. Nadat de bal eerst al door Davy Wessels werd ingeschoten, bleef de bal een beetje hangen, misschien nog een handsbal van Bergum, maar uiteindelijk schoot Roy Jagt binnen. 2-2. SVBO drukte door en Davy Wessels was dichtbij met een schot van een meter of 20, maar de doelman van Bergum redde prima. Wederom Jagt schoot op doel, maar hij zag zijn inzet geblokt worden. Opeens viel het doelpunt wel, maar dan aan de andere kant. Boomsma passeerde Ebeltjes en zette de thuisploeg weer op een 3-2 voorsprong. Toch bleef SVBO in deze fase wel de sterkere en drong het Bergum ook meer terug. Het duurde tot ongeveer de 70e minuut dat het doel eindelijk werd gevonden. De beste man aan SVBO zijde was vandaag Davy Wessels en met een verwoestende uithaal van een meter of 25 schoot hij in de verre hoek raak. 3-3! De hierop volgende 5 minuten ging het op en neer, zonder dat er hele grote kansen kwamen. Toen kreeg Bergum speler Offringa zijn 2egele kaart en moest Bergum met een man minder verder. Vanaf dit moment drukte SVBO en kreeg het kansen via Jagt, wederom nog een keer Davy Wessels en een kopbal van de ingevallen Robin Heijne. Maar de doelman van Bergum hield de ballen tegen. Bergum zelf werd nog gevaarlijk in een counter. Ebeltjes werd omspeeld, maar Boomsma mikte daarna op de paal. SVBO was wederom dichtbij via Dylan Wessels die uit de draai schoot, maar wederom redde de Bergum doelman. Zo bleef het in deze boeiende wedstrijd bij 3-3. Zoals al gezegd over de hele wedstrijd gezien een terecht resultaat. Toch had het voor beide ploegen nog goed kunnen gaan in de slotfase.

Volgende week zaterdag speelt SVBO om 20.00 uur een thuiswedstrijd. Dan komt Noordster op bezoek in Barger Oosterveld.