SVBO maatje te groot voor WKE’16

SVBO is door naar de laatste 32 van de beker. Thuis werd 3e klasser WKE’16 zonder heel veel problemen aan de kant geschoven. Bij rust was de wedstrijd zo goed als beslist en stond het 3-0. Na rust kwam WKE nog terug tot een 3-2 stand, maar een minuut later was het verschil alweer 2. Het slotwoord was ook aan SVBO wat de eindstand op 5-2 bracht.

Ondanks het balbezit van SVBO was de eerste beste kans voor WKE’16. Maar Wolters schoot vrij gehaast naast/over. Daarna was SVBO echt wakker en voerde SVBO het tempo wat omhoog. Al snel leidde dat tot de 1-0 van Ronald Gerdes en niet heel veel later tot een goede kans van SVBO, maar de 2e treffer viel nóg niet. Dat deed Dylan Wessels na een prachtige aanval. Via de rechterkant via Vestering en Scholtens kwam de voorzet bij Quentin Brands, die kopte terug en Dylan Wessels schoot fraai binnen. 2-0. De 3-0 liet ook niet heel lang meer op zich wachten en het was wederom Dylan Wessels die de bal laag binnen schoot. SVBO zelf gaf niks weg, of WKE’16 creëerde niets, het is maar hoe je het wil bekijken. De 3-0 ruststand bleef staan.

Na rust veranderde het spelbeeld niet echt, alleen ging alles wat in een lager tempo en werd het wat slordiger. De eerste 20 minuten creëerden Max Heijnen en Dave Smit al twee kansen voor SVBO, maar die troffen geen doel. Net als Gerdes die uit een hoekschop de bal ineens op doel schoot, de bal ging onderweg nog via een hoofd over. Ook Rene Wolbers was twee keer gevaarlijk uit een hoekschop, maar één keer ging het schot net over via een WKE verdediger. De andere keer werd het schot geblokt. Aan de andere kant viel plotseling de 3-1 door Bertus Wolters van WKE’16. Toch nog niet heel veel paniek, ondanks dat WKE’16 nog wel een slot offensief wilde forceren. De counters van SVBO waren gevaarlijker dan het gevaar dat WKE’16 stichtte. Toch verzuimde SVBO de wedstrijd definitief op slot te gooien. Na een eerste waarschuwing van WKE’16, Lennon Ebeltjes tikte de bal naast, was het de tweede keer wel raak. SVBO had de corner, maar in de omschakeling scoorde WKE’16 de 3-2. Met nog iets meer dan 5 minuten op het bord zou het dan nog spannend kunnen worden. Maar de eerste aanval die hierop volgde van SVBO was het verschil alweer 2. Dave Smit schoot met buitenkant rechts de bal op fraaie wijze in de verre kruising. Zo was het alweer 4-2 en wederom beslist. 1 minuut was het dus nog spannend. Het slotwoord was wederom aan SVBO. Quentin Brands onderschepte de bal in het centrum van WKE en Brands was niet zelfzuchtig en legde breed op John Grummel die in het lege doel zijn 1e treffer voor SVBO 1 kon maken. 5-2 en SVBO door naar de volgende ronde.

Aankomende zondag gaat SVBO op bezoek bij Bergum. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur