SVBO wint eenvoudig van GRC Groningen

SVBO heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen GRC Groningen weten te winnen. Vaak is het lastig spelen tegen deze ploeg, vandaag kwam SVBO niet echt in de problemen. Na een 2-0 ruststand werd het na rust ‘slechts’ 3-0. Hier hadden toch nog een paar doelpunten bij gekund. Door deze zege blijft SVBO 3e en blijft het in het spoor van Emmen en Sneek Wit Zwart. Volgende week gaat SVBO op bezoek bij Bergum.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Davy Wessels, Roy Jagt, Dylan Wessels, Max Heijnen, Ronald Gerdes en Quentin Brands.

Op de bank de foutloze Jeroen Walda en John Grummel. Verder de ingevallen Robin Heijne, Max Vestering en Jaymie Hemme.

Vaak heeft SVBO het lastig tegen GRC. Een vervelende ploeg. Veel zeiken en af en toe nog eens een tik na geven. Vandaag kwam daar ook nog eens spugen bij van de nummer 6. Schande! In de beginfase waren de gasten uit Groningen nog wel eens in de aanval. Alleen de tweetal schoten van afstand gingen naast en over. SVBO werd gevaarlijk uit een voorzet van Gerdes, alleen werd er voordat Brands gevaarlijk kon worden net verdedigd. Na een hoge bal achter de verdediging van GRC was diezelfde Quentin Brands sneller dan de verdediging en de doelman van GRC en hij schoot de 1-0 over de doelman binnen. Daarna deelde SVBO de lakens uit. Scholtens kwam mee op en zorgde voor dreiging. Net als Max Heijnen, maar zijn schot ging naast. Ook een kopbal van Kuper uit een hoekschop trof geen doel. Na een onderschepping van Davy Wessels op een meter of 25 van de goal zette diezelfde Wessels Max Heijnen vrij voor de keeper en Heijnen schoot met links de bal in het dak van het doel. 2-0 SVBO. Dit was ook de ruststand.

Na rust verwachtte je eigenlijk een feller GRC, maar SVBO bleef eigenlijk redelijk eenvoudig overeind. Hadden we niet echt verwacht. Sterker nog. SVBO had de wedstrijd al veel sneller in het slot kunnen gooien. Het duurde even ondanks de kansen. Maar Gerdes, Brands en Kuper waren niet trefzeker. Kuper kwam de tweede helft veelvuldig mee naar voren. Maar na een slimme overstap was de grote kans aan Robin Heijne niet besteed. Davy Wessels schoot nog eens, maar deze bal ging net achter in plaats van een ingooi. Dylan Wessels was ook dichtbij met een mooie volley, maar hij schoot de bal op de vuisten van de GRC doelman. Max Heijnen wist ook niet te scoren. Dylan Wessels zag nog eens zijn schot geblokt worden. GRC gooide veel ballen hoog naar voren, maar die werden bijna allemaal gewonnen door Wolbers of Kuper. Anders was Lennon Ebeltjes nog de baas in de lucht. Ebeltjes was nog attent bij een dieptebal en onderschepte die, maar kreeg nog eens een flinke schop erbij. Zoals al eerder gezegd moest SVBO heel lang wachten op de 3e treffer. Die viel in de allerlaatste minuut. Na een onderschepping van Dylan Wessels zette hij zelf het één-tweetje op met Max Heijnen. Wessels schoot beheerst binnen en zette zo de 3-0 eindstand op het bord. GRC wat gefrustreerd en binnen het halve minuut presteerden ze het nog om 3 tikken na te geven.

Na 90,5 minuut floot scheidsrechter Broekman voor het eind en zo blijft SVBO voor de 8e wedstrijd op rij ongeslagen. Vaak gaat het lastig tegen GRC, maar vandaag ging het onverwacht best eenvoudig. Volgende week op bezoek bij een tegenstander die SVBO vaak goed ligt qua resultaten, VV Bergum. Al bieden resultaten uit het verleden, geen garantie voor de toekomst! De wedstrijd in Burgum begint om 14.00 uur