10 SVBO’ers op karakter langs FVC

SVBO verpest op 1 zaterdag, 2 periodefeesten. Zowel de zondag 1 als de zaterdag 1 wisten vandaag hun wedstrijd tegen de koploper te winnen. Zaterdag 1 deed dat tegen CSVC, waardoor die de eerste periodetitel misliepen. 'S avonds deed de zondag 1 hetzelfde kunststukje nog een keer. Ook nu werd de koploper verslagen, waardoor FVC ook de 1e periodetitel misliep.

Trainer Marc Hegeman zat met wat personele problemen. Jelmer Scholtens, Robin Heijne, Maarten Wielens en Twan Waidijk allen geblesseerd. De volgende spelers waren gelukkig wel fit en speelden dan ook tegen FVC.

Lennon Ebeltjes, Tom Jeuring, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Nick Hidding, Roy Jagt, Davy Wessels, Dylan Wessels, Max Heijnen, Ronald Gerdes en Quentin Brands.

Op de bank zaten John Grummel, Max Vestering, Jaymie Hemme en Jeroen Walda.

Zaterdagavond voetbal, vorig seizoen 2x tegen FVC op een zaterdagavond gevoetbald, 4 punten. Daarna 1 groot feest. Ook dit jaar werd deze wedstrijd weer op zaterdagavond gespeeld. Het was koud, dus het was lopen of verrekken. SVBO begon wel aardig aan de wedstrijd en na een lange bal van Kuper kwam de bal uiteindelijk via een FVC verdediger en Quentin Brands terecht bij Max Heijnen. Hij passeerde de verdediger, maar zijn schot met links ging over. SVBO was wederom gevaarlijk, ditmaal door een lange bal van Ebeltjes. Brands reageerde attent, zorgde voor gevaar, maar uiteindelijk kon FVC opruimen. FVC reageerde achterin niet sterk op hoge ballen. Zo kwam Max Heijnen in balbezit, moest eerst een beste tackle ontwijken. Gaf voor en bij de tweede paal voordat Dylan Wessels iets kon doen, werd toch overduidelijk hands gemaakt. Scheidsrechter Beijert ontging dit voorval. Helaas beschikken we ook niet over een VAR. Wel over tv Drenthe en in die samenvatting bleek het toch echt wel hands te zijn. Even later was scheidsrechter Beijert geen VAR nodig. Jeuring maakte een overtreding en kreeg rood… Gezien de beelden valt de beslissing te begrijpen. Het laatste kwartier voor rust gebeurde er niet heel veel meer. FVC leverde een paar hoge ballen in het strafschopgebied, maar Lennon Ebeltjes was baas in zijn 16 metergebied. SVBO zelf wist met 1 spits ook niet echte kansen te creëren.

Alles bij elkaar opgeteld, SVBO was wat gefrustreerd. En SVBO moet je niet boos maken. De tweede helft kwam het karakter van SVBO naar boven. De afgelopen jaren werd er al weinig meer verloren met 10 man. Vandaag liepen alle 10 overgebleven spelers voor 11 of 12 man.

SVBO kwam heel goed uit de kleedkamer en een voorzet van Max Heijnen werd door Davy Wessels met zijn linker over geschoten. Wederom zag FVC er bij een lange bal van SVBO niet goed uit. Ronald Gerdes omspeelde daarna zijn tegenspeler, gaf voor. Het schot van Dylan Wessels werd nog gepakt door de FVC doelman, maar slecht verwerkt. Davy Wessels reageerde attent en schoot de rebound eenvoudig binnen. 1-0 SVBO. SVBO bleef werken. Hard werken. Max Heijnen werd van achter nog eens neergetrapt, evne later werd Max Vestering nog nagetrapt. Het leverde allemaal niks op, in kaarten in ieder geval. SVBO kreeg nog een kans via Max Heijnen, maar zijn kopbal ging net naast. De eerste kans van FVC kwam op een zeer onsportieve manier van Reitsma van FVC. Hij zou de bal terug moeten schieten, maar schoot op doel. Ebeltjes wist nog maar net de bal over te tikken. Gelukkig waren de andere spelers van FVC wél sportief en gaven de hoekschop de bal terug. Beetje jammer dit.

FVC gooide er nog een slot offensief uit. Tenminste, het probeerde. Het werd twee keer gevaarlijk. Nadat de bal werd doorgekopt kwam de aanvaller van FVC in kansrijke positie. Hij wist Ebeltjes te passeren, maar op de doellijn bracht Davy Wessels redding. Het was SVBO al twee keer eerder gelukt om een voorsprong weg te geven. Even later een zelfde soort kans. Wederom was Ebeltjes gepasseerd, maar nu bracht Stefan Kuper redding op de doellijn. Na 90 minuten en wat blessuretijd bleven de 3 punten verdiend in Barger Oosterveld.

FVC creerde bijna niets. Werd alleen op het laatst pas gevaarlijk. SVBO zelf was dichtbij de 2e treffer, maar die viel niet. Verder bleef SVBO in de hele wedstrijd eigenlijk eenvoudig overeind. Gaf het weinig tot niets weg. Ondanks een aantal afwezigen toch een knappe overwinning op de koploper uit Leeuwarden.

Volgende week speelt SVBO wederom thuis. Dan komt GRC Groningen op bezoek in Barger Oosterveld.