SVBO en Emmen delen de punten

SVBO heeft vanmiddag de inhaalwedstrijd uit bij VV Emmen gelijkgespeeld. Over de hele wedstrijd gezien een terecht resultaat. In een boeiende derby gebeurde er veel. Leverden beide ploegen veel strijd. Kwam SVBO op voorsprong, maar vergat de voorsprong uit te bouwen. Na de gelijkmaker was Emmen sterker en kon het nog alle kanten op, want beide ploegen troffen nog de lat. Emmen staat 3e, SVBO 5e.

De volgende spelers werden door trainer Marc Hegeman in het veld gestuurd.

Aanvoerder Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Nick Hidding, Davy Wessels, Roy Jagt, Dylan Wessels, Maarten Wielens, Twan Waidijk en Max Heijnen.

Een volle bank. De invallers Tom Jeuring, Ronald Gerdes en John Grummel. Verder de foutloze Jeroen Walda en Max Vestering.

Emmen begon beter aan het duel. Wat scherper en kreeg ook de eerste kans nadat Hidding de bal door het midden uitverdedigde, via Quispel, maar zijn schot werd door Ebeltjes tot een hoekschop verwerkt. Daarna een aardige afstandsschot van Sem Nijkamp die maar net over ging. Daarna kwam ook SVBO beter in de wedstrijd en was er eerst al een voorzet wat voor wat gevaar zorgde. Even later een vrije bal van Wielens vanaf links, maar die kon vlak voor de goal nog weggewerkt worden. Uit de daaropvolgende hoekschop was Dylan Wessels dichtbij, de teruggelegde bal van Kuper kwam uiteindelijk bij Davy Wessels die zijn schot geblokt zag worden, maar de daaropvolgende rebound werd door Wielens ingeschoten en aardig gered door doelman Van der Swaluw. De rebound van Nick Hidding werd wederom gekeerd door de Emmen doelman. Kroeze van Emmen kreeg eigenlijk een perfecte bal onbedoeld klaargelegd door Roy Jagt, maar deze poging ging net naast. SVBO werd sterker en Dylan Wessels zette met een aardige steekbal Twan Waidijk alleen voor de keeper. Waidijk behield het overzicht en legde breed en de ingevallen Ronald Gerdes tikte binnen. 0-1. Daarna drukte SVBO door en kreeg het een paar kansen op de 2-0. Twan Waidijk kwam voor de keeper na een goede bal van Jelmer Scholtens, maar Waidijk stuitte op doelman Van der Swaluw. Uit de daaropvolgende hoekschop was Rene Wolbers dichtbij, maar hij plaatste de bal precies op de kruising. Na een actie van Scholtens, die de matige linksback van Emmen passeerde legde hij de bal voor. Ronald Gerdes schoot, maar schoot recht op de doelman af. Het laatste wapenfeit voor rust was van Emmen. Uit een hoekschop kopte Arends in het zijnet.

Na rust was ook de eerste kans weer voor SVBO. Een kopbal van Wolbers werd voor de lijn uitverdedigd, ook net voordat de andere invaller, John Grummel, er het laatste zetje niet tegen aan kon geven. Grummel kwam erin voor Waidijk, die vlak voor rust een harde tackle moest incasseren van Arends. Ook na rust bleef SVBO de betere ploeg en was het wachten op de 2-0. Dylan Wessels was dichtbij uit een hoekschop van Jagt, maar zijn kopbal werd met een aardige redding uit het doel geslagen. Zo liet SVBO Emmen in leven en zo trad een oude voetbalwet weer in werking. Zelf niet scoren en uiteindelijk de treffer wel tegen krijgen. De manier waarop was nog het meest ongelukkig. Bij het wegschieten van Stefan Kuper hobbelde de bal net op waardoor Kuper de bal verkeerd raakte. Zo verkeerd, maar uiteindelijk Emmen een unieke kans gaf op de gelijkmaker. Het was Arends die op verwoestende wijze uithaalde en zo de 1-1 in de bovenhoek schoot. Vanaf dat moment, met nog een 20 minuten te gaan werd Emmen weer de sterkere en ging het spel op en neer. Scholtens kopte weg, de afvallende bal werd door Nijkamp snoeihard geschoten, maar deze poging ging net over. Een mislukte voorzet belandde uiteindelijk nog op de lat boven Ebeltjes. Ook SVBO trof nog de lat. John Grummel passeerde de andere matige back van Emmen, de rechtsback, haalde hard uit maar zag zijn inzet op de lat terecht komen. Ook Emmen trof weer de lat, uit een voorzet vanaf links stond Nijkamp helemaal vrij. Hij haalde wederom hard uit, maar deze poging ging op de lat. De allerlaatste volley van Tom Jeuring trof bijna doel, maar doelpunten vielen er niet meer. Het bleef dus bij 1-1.

Als je de hele wedstrijd bekijkt zijn beide ploegen gedeeltes de bovenliggende geweest. Na de 1-0 had SVBO de score uit moeten bouwen en de wedstrijd moeten beslissen. Dat gebeurde niet. Na de 1-1 had Emmen de mogelijkheid om de 3 punten nog te pakken. Uiteindelijk stond de lat succes in de weg.

Volgende week zaterdagavond komt de koploper op bezoek in Barger Oosterveld. Namelijk FVC uit Leeuwarden.