Twan Waidijk bezorgt SVBO de zege

SVBO heeft vanmiddag goede zaken gedaan bij hekkensluiter Nieuw Buinen. Na een 0-1 ruststand won SVBO met 0-3. Alle drie de goals kwamen van Twan Waidijk. Door het puntverlies van de andere bovenste ploegen staat SVBO nu 4e, met nog een wedstrijd te goed. Die is volgende week zondag uit tegen Emmen AV.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Tom Jeuring, Davy Wessels, Roy Jagt, Dylan Wessels, Maarten Wielens, Ronald Gerdes en Twan Waidijk. Op de bank zaten Rik Tuinman, Nick Hidding, Max Heijnen en Max Vestering.

Op een lastig te bespelen veld was het erg rommelig wat beide ploegen lieten zien. Goed voetbal was nogal lastig onder deze omstandigheden. Nieuw Buinen begon iets scherper aan het duel en kreeg ook de eerste kans, maar de voorzet vanaf rechts was net te scherp om er echt een laatste zetje tegen aan te geven. SVBO zorgde voor gevaar met twee hoekschoppen van Jagt, maar beide keren was de doelman van Nieuw Buinen de winnaar in dit duel. Na een klein kwartiertje spelen kwam SVBO op 1-0. Na een mooie aanval die links begon, naar rechts ging via Jelmer Scholtens die met een één-twee met Davy Wessels door kon lopen. Zijn voorzet werd bij de tweede paal binnen gekopt door Twan Waidijk. Daarna had Waidijk ook de 2-0 op de schoen. Hij kon na een duel op het middenveld alleen door op doel. Helaas stuitte hij op doelman Knigge van Nieuw Buinen. Na wederom een mooie steekpass van Jelmer Scholtens was het weer Waidijk die gevaarlijk was, maar ook deze keer stuitte hij op doelman Knigge. Zo had Waidijk in zijn eentje de wedstrijd al op slot kunnen gooien. Bij SVBO viel Tom Jeuring geblesseerd uit en werd vervangen door Nick Hidding. Nieuw Buinen schoot nog één keer een bal vanaf rechts voorlangs via Thijs Hateboer. Een andere poging eindigde ergens ruim naast.

Dus gingen we de rust in met slechts 0-1 voor SVBO. Na rust startte Nieuw Buinen fel en werd het snel dreigend via Theo Gennissen. Hij schoot, maar Lennon Ebeltjes redde uitstekend. Daarna waren er wel enkele gevaarlijke hoge ballen die Nieuw Buinen steeds leverde, maar zonder echt resultaat, want de defensie van SVBO stond goed opgesteld en anders was Ebeltjes er ook nog. Nieuw Buinen bleef drukken en er werd gewacht op de gelijkmaker, maar SVBO werd gevaarlijk in de tegenaanval. Eerst uit een voorzet van Wielens leek Dylan Wessels een mooie kans te krijgen, maar zijn controle over de bal was niet goed. Toch was het de volgende counter van SVBO wel raak. Ingeleid door dezelfde Dylan Wessels met een fraaie steekbal op Max Heijnen die ontsnapte aan de buitenspelval. Heijnen behield het overzicht en legde breed en Twan Waidijk maakte, via nog een verdediger zijn 2e van vanmiddag en dus ook de 0-2. Hiermee was het verzet van Nieuw Buinen wel gebroken. De laatste 20 minuten probeerde Nieuw Buinen het nog door verdediger Schijf naar voren te sturen als extra man, maar Nieuw Buinen schoot 3x, maar 3x ook in het vangnet. Max Heijnen probeerde het van afstand, maar dit schot ging naast. Toch wist SVBO zelf nog wel één keer te scoren. Na een afstandsschot van Dylan Wessels wist doelman Knigge nog te redden, maar in de rebound was daar Twan Waidijk als een echte spits en maakte zo zijn 3e treffer en zo werd de 0-3 eindstand op het scorebord gezet.

SVBO doet dus goede zaken. Vorige week tegen Stadspark liet het 2 dure punten liggen, door wederom in de laatste minuut de gelijkmaker tegen te krijgen. Volgende week speelt SVBO het inhaalduel uit bij VV Emmen. Die wedstrijd staat gepland om 14.00 uur.