SVBO feliciteert FC Emmen met promotie!

Via deze weg willen we FC Emmen van harte feliciteren met de promotie naar de Eredivisie. Een historische prestatie! SVBO heeft altijd connecties met de FC Emmen gehad en ook nu zijn er nog steeds verbanden te leggen. De eerste is dat SVBO en FC Emmen participeren in het Drents Verbond.

Daarnaast zijn er nog enkele 'Emmenaren' met een SVBO-verleden. Zo is Tim Siekman de enige speler met een SVBO-verleden die momenteel in de selectie van FC Emmen speelt. Wellicht wordt hij ook de eerste die Eredivisiewedstrijden achter zijn naam mag zetten. Tim is op 12-jarige leeftijd naar de jeugdlopleiding van FC Emmen gegaan. Leuke bijkomstigheid is, dat hij bij SVBO onder René Grummel heeft getraind. Dat brengt ons gelijk bij de tweede 'Emmenaar'. René Grummel heeft ook bij SVBO gespeeld en vertrok uiteindelijk naar FC Emmen. Daar speelde hij meer dan 200 wedstrijden in het betaalde voetbal. Na zijn profloopbaan sloot hij zijn carrière af bij SVBO. Vervolgens werd hij jeugdtrainer en later nog assistent-trainer. Die functie vervult hij nu bij FC Emmen. Daar is hij assistent van trainer Dick Lukkien en hij heeft ook nog de clubkleuren van SVBO verdedigd. Als laatste willen we toch nog even Karel Hilbrands benoemen. De inmiddels meest bekende materiaalman van Nederland is regelmatig te vinden bij SVBO. Zijn stiefzoon speelt immers in de jeugd en Karel komt hem met regelmaat aanmoedigen.

Op de foto (genomen net na de promotie) links Tim Siekman en in het midden René Grummel.

Proficiat en heel veel succes in de Eredivisie!