MENU
Terug

SVBO pakt knap punt bij koploper vv Hoogeveen

SVBO heeft vanmiddag een knap punt weten te behalen uit bij koploper Hoogeveen. SVBO kreeg gelijk al te maken met een domper. Stefan Kuper moest geblesseerd afhaken in de warming up. Binnen 32 seconden stond het ook nog eens achter, maar daarna rechtte het de rug en werkte keihard en sleepte er een punt uit. De gelijkmaker viel na rust dankzij Dylan Wessels. Na een 95 minuten spelen was het punt eindelijk binnen.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Jonny Koops, Nick Hidding, Davy Wessels, Roy Jagt, Dylan Wessels, Robin Heijne, Twan Waidijk en Quentin Brands.

Op de bank Tom Jeuring, Maarten Wielens en Jeroen Walda.

Zoals gezegd stond SVBO al binnen 32 seconden achter. Een lange bal van Hoogeveen. De kopbal terug van Davy Wessels was net tekort en Hoogeveen profiteerde maximaal. Mohammed was de doelpuntenmaker.

Toch rechtte SVBO de rug en leek het een hele mooie kans te krijgen via Twan Waidijk die samen met Jagt alleen door kon op doel, ware het niet dat de neutrale assistent scheidsrechter hier een fout maakte en de niet buitenspel staande Waidijk afvlagde.

Hoogeveen kreeg veel de bal en mocht het spel ook maken. Heeft natuurlijk een aantal goede voetballers erin lopen, al is het achterin zwak. Na een snel genomen vrije bal kreeg Mohammed wederom een kans, maar met een prima redding voorkwam Lennon Ebeltjes een tegentreffer. Aan de andere kant een mooie kans via Twan Waidijk. Zijn kopbal werd op fraaie wijze gered door keeper Borgman van Hoogeveen. Ondanks het vele balbezit kreeg Hoogeveen niet echt veel grote kansen. Eigenlijk was het meeste gevaar van SVBO, bij lange ballen over de verdediging. Zo kwam Heijne tot tweemaal toe door en kon breedleggen op Jagt en Wessels, maar beide keren ontbrak het aan de eindpass. Heijne ontsnapte wederom aan zijn tegenstander en kon door richting doel, maar zijn schot ging voorlangs. Ondertussen schoot Zwikker nog eens voor Hoogeveen, maar hij krulde de bal naast. Uit een hoekschop van Jagt kwam de bal uiteindelijk via Waidijk terecht bij Jonny Koops, maar zijn schot ging met links ruim naast/over. Zo bleef het voor rust bij 0-1, al was het gevoel nog best dat er iets te halen viel in Hoogeveen.

Na een heerlijke rookworst en een lekker warm bakje thee konden we ons opmaken voor de tweede helft. Het spelbeeld was niet veel anders. Hoogeveen had weer meer balbezit. Het eerste schot na rust was van Manning, met een rare stuit en een hand van Ebeltjes ging de bal via de paal naast het doel. Ook Mol schoot van rand 16 meter, maar dit werd een eenvoudige redding voor Ebeltjes. Ebeltjes redde even later op een inzet van Zwikker, al deed hij hier twee keer erover om de bal onder controle te krijgen. SVBO werd daarna gevaarlijk via Quentin Brands. Hij gaf voor op Dylan Wessels. Kreeft van Hoogeveen dook onder de bal door en Dylan Wessels nam de bal keurig aan en schoot beheerst raak en zo stond het 1-1. Hoogeveen was daarna dichtbij de voorsprong, al werd de paal getroffen in buitenspelpositie, dus dit feestje zou sowieso niet doorgaan. Bij SVBO kreeg Wielens nog twee keer een schietkans van een meter of 20. Maar zowel zijn schot met links, als zijn schot met rechts ging beide keren over het doel. De laatste 5 minuten drong Hoogeveen nog even aan, maar de winnende treffer bleef uit.

Voor Hoogeveen puntverlies en SVBO mag er weer een puntje bij schrijven. SVBO kwam snel achter, maar bleef goed knokken. Voor rust deed het zeker niet onder voor Hoogeveen, ondanks dat de thuisploeg iets meer de bal mocht hebben. Het was nog wel even spannend op het eind, maar zoals gezegd, viel de winnende treffer niet meer.

Mochten de weergoden het toelaten, speelt SVBO volgende week wederom een uitwedstrijd. Dan gaat het op bezoek bij Nieuw Buinen. Een kraker onderin de competitie, want Nieuw Buinen staat nu voorlaatste, dus een belangrijke pot voor beide ploegen.