Eerste editie Ladies Cup Emmen was een succes!

De dames van voetbalvereniging Emmen zijn winnaar geworden van de eerste editie van de Indoor Soccer Ladies Cup Emmen. Na een spannende finale wisten zij, enigszins tegen de verhouding in, van SVO BDE te winnen. Een doelpunt kort voor het einde van de wedstrijd bleek genoeg om de prijs in de wacht te slepen.

De derde plaats ging naar Zwartemeerse Boys, die in de strijd om de derde en vierde plaats met 4-0 wist te winnen van CEC. FC Ter Apel’96 wist SVBO na het nemen van strafschoppen te verslaan en werd daarmee vijfde.

Niemand minder dan Sherida Spitse, aanvoerster van het Nederlands Dameselftal, kwam de prijzen uitreiken. Ze sprak over een prachtig initiatief en was uiterst enthousiast. ‘Ik had het leuk gevonden als er eerder in mijn voetbalcarrière ook zulke toernooien voor dames georganiseerd werden. Helaas was dit niet zo.’ Naast de bekers voor de teams, reikte ze ook nog prijzen uit aan de minst gepasseerde keepster van het toernooi en de topscoorster. Marlous Boersma van SVO BDE mocht zich kronen tot minst gepasseerde keepster. Bernet Grunnewijk van FC Ter Apel’96 wist de meeste doelpunten te maken gedurende het toernooi.

De finaleavond in sporthal Angelslo verliep uiterst sportief en de voetbalsters mochten rekenen op een grote publieke belangstelling. Voor de toernooiorganisatie, een samenwerking tussen SVBO en SVO BDE, indicatoren om het toernooi volgend jaar weer te organiseren en wellicht meer teams toe te laten om op een gezonde manier verder te groeien. Hoe die plannen er exact uit gaan zien, zal later bekend worden gemaakt.