SVBO pakt eerste drie punten bij Rolder Boys

SVBO heeft de eerste 3 punten van het seizoen binnen. Uit bij de hekkensluiter Rolder Boys werd, in ondertal, verdiend gewonnen. In een saaie beginfase kreeg Jeuring 2x geel, wat hem rood opleverde, maar na die rode kaart bleef Rolder Boys achterin hangen met 5 man. SVBO had zelfs de betere kansen en vlak na rust kwam het dan ook terecht op voorsprong. Daarna werd verzuimd de 2e treffer te maken en daarmee kreeg SVBO de deksel op de neus. Rolder Boys kwam op gelijke hoogte. Toch toonde SVBO weer karakter en pakte het alsnog de verdiende 3 punten. Volgende week komt Nieuw Buinen op bezoek met veel vertrouwen. Zij wonnen namelijk met 9-1 van GRC Groningen.

Dat is volgende week, vandaag Rolder Boys. SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Tom Jeuring, Rene Wolbers, Nick Hidding, Robin Heijne, Jelmer Scholtens, Davy Wessels, Dylan Wessels, Twan Waidijk, Maarten Wielens en Roy Jagt.

De wisselspelers vandaag waren Quentin Brands, Jonny Koops, Dani Wittendorp en Rik Tuinman.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Rolder Boys zakte terug, SVBO zakte wat terug. Er gebeurde in het eerste half uur ook bar weinig. Een afstandsschot van Rolder Boys rolde naast, SVBO met twee schoten van Waidijk en Jagt, maar beide schoten mistten wat kracht. Het enige wat er nog bij kwam, waren 3 gele kaarten. 1 voor Rolder Boys, twee voor Jeuring wat dus rood betekende. Rolder Boys in overtal, maar deed daar werkelijk niets mee. Het bleef met 5 man achterin hangen tegenover 2 SVBO’ers. Voetballen deed de ploeg ook niet, want elke bal werd van achteren naar voren geschoten. SVBO kreeg zelfs nog de grootste kansen. Eerst was het Davy Wessels die van een meter of 35 hard schoot, maar hij zag doelman Geertsma van Rolder Boys de bal uit de bovenhoek halen. Even later kwam Heijne na goed doorzetten door op links. Hij gaf voor op Davy Wessels die zijn inzet nog geblokt zag worden, de bal kwam bij Wielens die uiteindelijk buitenspel stond, dus zijn voorzet en de daarop volgende goal van Davy Wessels kreeg dus geen doorgang. 0-0. Ook uit een hoekschop kwam de bal via de kluts voor de voeten van Waidijk, maar zijn inzet met links werd geblokt. De daaropvolgende rebound van Rene Wolbers werd keurig gepakt door doelman Geertsma, die het stukken drukker had dan Lennon Ebeltjes, die de corners van Rolder Boys moest wegwerken. Doelman Geertsma stond wederom in de weg bij een kopbal van Maarten Wielens, want ook deze kopbal pakte hij goed. Zo had SVBO dus eigenlijk al op voorsprong moeten staan en misschien zelfs wel met een extra doelpuntje erbij.

SVBO begon goed aan de tweede helft en de treffer voor SVBO bleef ook niet lang uit. Uit een keurige hoekschop van Roy Jagt kopte Robin Heijne binnen. 0-1. Daarna werd Rolder Boys wakker en kreeg het, met wat geluk een kans via Uineken, maar zijn schot belandde in het zijnet. Diezelfde Uineken was even later dichtbij een gelijkmaker, maar zijn kopbal ging voor SVBO aan de goede kant langs de paal. Daarna ging het wat op en neer. Zo kwam SVBO er een aantal keer gevaarlijk door, maar waren de voorzetten niet op maat. Uit de standaard situaties bracht SVBO meer gevaar. Zo werd een vrije trap van Roy Jagt aardig gered door de doelman en ging een andere vrije trap via de muur over. Aan de andere kant bracht Lennon Ebeltjes goed redding na een poging van Dekker en zo bleef het bij 0-1. Even later redde Ebeltjes weer goed bij een aardige schot van Rolder Boys, maar het bleef dus nog steeds 0-1. Rolder Boys ging met wat meer risico spelen, wat voor SVBO eigenlijk gelijk al een aantal kansen opleverde. Zo kwam Heijne door op links, maar zijn bal breed werd helaas onderschept. Ook Quentin Brands kwam door via de rechterkant, kapte terug naar links, maar zijn inzet werd gered door doelman Geertsma. De grootste kans was even later voor Wittendorp. Wederom stond Brands aan de basis van deze aanval, behield het overzicht en gaf de bal op Wittendorp. Hij draaide, maar zag zijn schot geblokt worden door een Rolder Boys verdediger. Geen 0-2 en nog geen 1,5 minuut later viel de treffer aan de andere kant. Geheel vrijstaand kon Dekker afronden en zo stond het dus 1-1. En waar er verwacht werd dat de thuisploeg door ging drukken, kreeg SVBO wederom de betere kansen. Gelijk de eerste kans die daarop volgde was het ook alweer raak. Quentin Brands kwam er weer door over rechts, legde terug op Wielens die de bal niet al te best raakte, maar door het effect kreeg doelman Geertsma de bal niet onder controle en daarvan wist Dani Wittendorp wel te profiteren en zo tikte hij de 1-2 binnen. Wittendorp was daarna dichtbij zijn 2e treffer. Hij kapte naar zijn linker en schoot in de verre hoek, maar wederom lag doelman Geertsma in de weg. In de slotminuten kreeg ook Quentin Brands nog een kans, maar zijn schot werd gered door de doelman van Rolder Boys. De thuisploeg probeerde wel een slotoffensief, maar die kwam niet echt van de grond.

SVBO wint dus met 10 man van een zwak Rolder Boys dat lang bleef leunen op hun 5 mans verdediging. Ook in overtal veranderde dat niet. SVBO kreeg de betere kansen en verzuimde het zichzelf alleen makkelijker te maken door niet meer te scoren, mede ook dankzij de doelman van Rolder Boys, die vandaag goed stond te keepen. SVBO bleef wel doorknokken en op karakter wist het de 3 punten mee terug te nemen naar Barger Oosterveld.

Volgende week komt Nieuw Buinen op bezoek, die wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Richard Veringa

Gerelateerd aan: SVBO 1