Eindsprint SVBO genoeg voor rechtstreekse handhaving

SVBO heeft dankzij een geweldige eindsprint in de laatste 6 wedstrijden, waarin liefst 14 punten werden gehaald, zichzelf weten veilig te spelen in de Eerste klasse F. Vandaag werden 3 punten gepakt uit bij VV Hoogeveen, waardoor SVBO zichzelf rechtstreeks heeft gehandhaafd. Een moeilijk seizoen, met een aantal tegenslagen. Toch werd er karakter getoond en uiteindelijk werd dat beloond en ontloopt SVBO ook nog eens de nacompetitie tegen degradatie. Het werd in Hoogeveen 0-3 voor de geel-zwarten.

SVBO begon met de volgende opstelling

Op doel aanvoerder Lennon Ebeltjes.

Achterin Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper en Nick Hidding.

Op het middenveld Twan Waidijk, Ruben Kaiser, Edfrin Silvania en Dylan Wessels.

Voorin Quentin Brands en Robin Heijne.

Een volle bank. Jeroen Walda, Tom Jeuring, Jonny Koops, Dave Smit en Dani Wittendorp.

SVBO zakte wat in en gaf Hoogeveen eigenlijk de bal. Hoogeveen hanteerde een iets te laag tempo om het SVBO echt moeilijk te maken. De eerste mogelijkheid was uiteindelijk voor SVBO via Edfrin Silvania, die hard voorlangs schoot. Aan de andere kant een goed schot van Reinders, maar een prima redding van Lennon Ebeltjes. Na een 20 minuten was Quentin Brands dichtbij na een voorzet van Scholtens, maar een prima sliding van Hoogeveen verdediger Huizing voorkwam een grote kans voor Brands. Uiteindelijk na een paar klutssituaties kwam de bal via Quentin Brands terecht bij Edfrin SIlvania. Die kon af op doel en schoot met zijn rechter de bal langs Hoogeveen doelman Benjamins en zo werd het 1-0 voor SVBO. Nog geen 2 minuten later werd de score alweer verdubbeld. Een prachtige bal van Ruben Kaiser op Quentin Brands. De aanname van Brands was goed en hij omspeelde zijn verdediger en schoot de bal langs doelman Benjamins in de goal en zette SVBO dus op een 2-0 voorsprong. Daarna was het duel al grotendeels beslist. Het was saai. SVBO hoefde niet meer en Hoogeveen bracht eigenlijk te weinig. Silvania kreeg nog een kans op een 3e SVBO treffer, maar hier stak doelman Benjamins een stokje voor. Hoogeveen zette daar nog via Padding wat tegenover, maar dat schot ging uiteindelijk naast. Het slotwoord voor rust was van Ruben Kaiser, zijn volley ging over de kruising.

Na rust veranderde het spelbeeld niet al teveel. SVBO zakte weer wat in en loerde op de counter. Hoogeveen hanteerde een iets te laag tempo en werd dus ook bijna niet gevaarlijk. Een kopbal kon eenvoudig gepakt worden door Ebeltjes. En een bal van Brands ging voorlangs. Een vrije trap van Van Der Tuin kon ook eenvoudig gepakt worden door Lennon Ebeltjes. Uit een tegenaanval stifte Mohammed de bal nog ruim over voor Hoogeveen. En een schot van Manning werd klemvast gepakt door Ebeltjes, maar ook dit schot kwam uit de tweede lijn. SVBO was nog dichtbij een 3e treffer, maar het schot van Dylan Wessels ging net over. Vlak voor tijd viel nog eens een 3e treffer voor SVBO. Een voorzet van de ingevallen Tom Jeuring werd door Hoogeveen verdediger Kobes toch best aardig in de kruising geschoten, al was het wel in het eigen doel. 0-3 voor SVBO en dat was ook de eindstand.

Een duel, waarin Ebeltjes nog een tegentreffer voorkwam, besliste SVBO het duel in een paar minuten tijd door de 0-1 en 0-2 te maken. Goede goals van Silvania en Brands. Daarna kon SVBO inzakken en loeren op de counter. Hoogeveen vond het allemaal daarna ook wel best, want het maakte ook geen goede indruk meer. De 3 punten gingen mee naar Barger Oosterveld, ook nadat de voorzet van Jeuring nog in eigen doel werd gewerkt. SVBO heeft zich dus weten te handhaven, mede dankzij een fantastische eindsprint.

Een moeizaam seizoen, waarin SVBO een aantal tegenslagen moest verwerken. Blessures van Wielens, Benes en Waidijk. Het stoppen van Bolk wegens een 2e blessure en het vertrek van Eberhard. Jonkies van de A1 kwamen over en deden het vaak goed. Zoals gezegd, de laatste 6 wedstrijden werden 14 punten gepakt en daardoor handhaaft SVBO zich dus knap. Volgend seizoen wederom dus 1e klasse voetbal in Barger Oosterveld. Dus ondanks dit, is het toch een knappe prestatie en mogen we best trots zijn hoe de mannen van SVBO karakter hebben getoond en zich knap hebben weten te handhaven!

Door: Richard Veringa

Gerelateerd aan: SVBO 1