Hard werkend SVBO pakt een punt tegen WVV

SVBO doet nog steeds mee! SVBO heeft met het gelijkspel vandaag tegen WVV nog steeds zicht gehouden op het ontlopen van de nacompetitie. Hoe anders was dat 3 weken terug. 5 duels verder en 11 punten erbij en SVBO staat nu zelfs 9e. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd uit tegen Hoogeveen. Bij winst is SVBO helemaal zeker van lijfsbehoud, bij een ander resultaat is het afhankelijk van de andere ploegen.

SVBO begon vandaag met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Twan Waidijk, Edfrin Silvania, Dylan Wessels, Ruben Kaiser, Robin Heijne en Quentin Brands.

Op de bank Tom Jeuring, Jarno Brands, Dave Smit en Jonny Koops.

Op een wat hobbelig veld liet SVBO WVV wat komen. De eerste mogelijkheid was van SVBO. Na een voorzet van Heijne kopte Brands over. Even later leek Heijne erdoor, werd onderuit getrokken, maar vond de scheidsrechter het niets. Aan de andere kant was WVV eenmaal dichtbij een treffer. Een vrije trap werd door Ebeltjes over getikt. SVBO kwam na ruim 10 minuten op 1-0 dankzij Robin Heijne. Uit een hoekschop van Ruben Kaiser sneed hij voor de doelman van WVV langs en kopte binnen. De doelman reageerde gefrustreerd en kreeg geel. Aan de andere kant een aardige scrimmage voor het SVBO doel. In eerste instantie een schot dat werd gekeerd door Ebeltjes en weggewerkt door Wessels. De rebound werd door Scholtens van de lijn gehaald en de rebound daar weer op werd dankzij Twan Waidijk weer onschadelijk gemaakt, die zich met het hele lichaam voor de bal gooide. Uiteindelijk wist Kaiser de bal weg te werken. Even later kwam Delger erdoor van WVV via de rechterkant. Zijn schot werd door Lennon Ebeltjes goed gepakt. Vlak voor rust, na een uittrap van Ebeltjes kon Heijne alleen door op doel. Wipte de bal over de keeper, werd ondertussen nog compleet onderuit geschopt door dezelfde doelman, maar zijn inzet belandde uiteindelijk op de paal. Uit een counter werd WVV gevaarlijk. SVBO had de hoekschop, maar in de omschakeling kon Delger alleen op doel. Het was uiteindelijk Jelmer Scholtens die redding bracht en deze kans onschadelijk maakte. Een paar minuten voor rust was het voor WVV wel raak. Uit een indraaiende hoekschop verlengde uiteindelijk Scholtens de bal, waardoor die achter Ebeltjes belandde in de goal. 1-1. SVBO liet het daar niet bij zitten. Uit een hoekschop ging het even later alsnog met een voorsprong de rust in. De bal kwam achterin terecht bij Rene Wolbers. Hij schoot, maar raakte de bal niet best. De bal kwam wel voor het doel en werd uiteindelijk ingekopt door Dylan Wessels en zo stond SVBO weer met 2-1 voor.

Na rust gebeurde er ook weer van alles. WVV zette wat meer druk en binnen 10 minuten was het ook raak. Nadat de eerste poging ruim over ging, kwamen ze vanaf hun rechterkant naar binnen en met links schoten ze fraai binnen. 2-2. Net als na de 1-1, kwam SVBO ook nu weer snel op voorsprong. Na een aanval over rechts, via Kaiser met een steekbal op Scholtens. De voorzet van Scholtens werd door een WVV verdediger in eigen doel gewerkt. 3-2 voor SVBO. Daarna golfde het op en neer. Een mooie kans uit een vrije trap voor WVV, maar Wiegman schoot de bal in het vangnet. SVBO werd gevaarlijk bij een uittrap van Ebeltjes. Edfrin Silvania kon door op doel, maar zijn schot liep helaas niet goed af. Ook een miscommunicatie achterin bij WVV leverde SVBO bijna een doelpunt op. De kopbal terug ging er bijna in, maar doelman Akbas wist op tijd te redden. Ook Twan Waidijk was dichtbij een treffer, maar hij zou een overtreding hebben begaan. WVV schoot van recht voor het doel. Maar dit schot werd gepakt door Lennon Ebeltjes. Ook Quentin Brands leek gevaarlijk te worden, maar werd toch enigszins onderuit geduwd. Ook hier kreeg SVBO niks… Twan Waidijk kreeg de bal vanaf links, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Akbas. Een paar minuten later viel de bal aan de andere kant van het veld wel binnen. Uit een voorzet kopte Van Delden aardig binnen in de bovenhoek. 3-3. Ook hierna probeerde SVBO het nog wel, maar had het ook al met veel energie gesmeten. Het was moelijk, maar toch was er een kans voor invaller Dave Smit. Helaas schoot hij over de bal heen, waardoor de kans verkeken ging. Ook WVV kreeg nog eenmaal een mooie kans, een aardig schot van een meter of 20 werd op fraaie wijze gepakt door Lennon Ebeltjes.

Het bleef ook bij 3-3 en zo pakt SVBO er weer een puntje bij, maar is het nog niet veilig. Het werkte hard, kwam op voorsprong, maar WVV telkens weer op gelijke hoogte. Toch pakte SVBO het daarna weer goed op, want al heel snel kwam het ook weer op voorsprong. Helaas viel de gelijkmaker vlak voor tijd, waardoor er nu 1 puntje bij komt, in plaats van 3.

Volgende week moet het dus gaan gebeuren in en tegen VV Hoogeveen. Hoogeveen verloor vandaag van GRC Groningen, maar maakt nog een hele kleine kans op de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, maar dan moeten er in 2 andere wedstrijden de uitslagen gunstig vallen. Hoogeveen zelf moet dan nog op de 3e plek blijven, maar die kan de ploeg bijna niet meer ontgaan. Of er moeten uitslagen vallen met bijna dubbele cijfers.

De wedstrijd in Hoogeveen begint om 14.00 uur.

Door: Richard Veringa

Gerelateerd aan: SVBO 1