Gehavend SVBO pakt puntje bij LSC 1890

SVBO heeft in de uitwedstrijd tegen LSC 1890 een punt weten over te houden. Een wat gehavend SVBO, zonder Maarten Wielens en Davy Wessels (blessures) en Jelmer Scholtens (geschorst), zakte SVBO wat in en loerde op de counter. Bij SVBO blonk Lennon Ebeltjes uit met een aantal goede reddingen en op het eind kreeg SVBO zelf ook nog een aantal mooie kansen, maar helaas viel de winnende treffer niet.

Door: Richard Veringa

SVBO begon met de volgende spelers
Lennon Ebeltjes, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Jonny Koops, Nick Hidding, Dylan Wessels, Twan Waidijk, Robin Heijne, Ruben Kaiser, Dave Smit en Quentin Brands.
Op de bank Tom Jeuring, Jarno Brands, Sven Schoenmakers en Edfrin Silvania.

De wedstrijd begon eigenlijk best hard. 2 pittige overtredingen op Robin Heijne werden beiden met geel bestraft. Even later werd Hidding ook nog een keer nagetrapt door De Vries, die al geel had, maar helaas werd dit niet gezien. Ondertussen had Rene Wolbers al een vrije bal hard op doel geschoten, maar dit schot werd gepakt door de LSC doelman van vandaag, Bas Douwma. Aan de andere kant een kopbal van dichtbij, maar een prima redding van Lennon Ebeltjes die de bal over tikte. SVBO loerde wat op de counter, maar dit bracht eigenlijk niet echt het gewenste resultaat. Vaak ontbrak het in de eindpass die steeds net niet goed was. LSC kreeg toch de betere kansen voor rust. Zo ook van dichtbij vanaf rechts, maar wederom lag Ebeltjes in de weg. Even later uit een hoekschop bracht Ebeltjes tot 2x toe redding. De rebound daarop was Ebeltjes gepasseerd, maar stond de goed spelende Hidding op de lijn om de bal weg te werken. Hierna nog een kans, maar dit schot ging naast. LSC pompte een paar keer de ballen hoog in het strafschopgebied, maar hieruit kwamen niet echt de grote kansen.

Na rust veranderde het spelbeeld nog niet echt veel. SVBO loerend op de counter. LSC veel hoge ballen in het strafschopgebied. De invaller die erin was gekomen bleek wel heel gevaarlijk te zijn. Hij ging van buiten naar binnen, schoot op doel, maar in het zijnet. Even later precies eenzelfde actie, maar ditmaal werd het schot prima uit de hoek gepakt door Lennon Ebeltjes. Ook een schot van een meter of 20 ging laag richting doel, maar deze kon vrij eenvoudig gepakt worden door Ebeltjes. Aan de andere kant schoot Heijne eens met rechts, maar zag hij de doelman redden. SVBO had even later misschien wel een vrije trap/ strafschop moeten krijgen nadat A junior Dave Smit onderuit werd getrokken toen hij alleen op doel af kon. Alleen vond de scheidsrechter dit niks…

LSC was heel dichtbij uit een hoekschop, maar de kopbal werd net voor de lijn gepakt door Lennon Ebeltjes. Ook een schotje van dichtbij vanaf rechts wist hij tegen tegen te houden. Ook Quentin Brands creerde zichzelf nog een kans, hij nam aan en schoot met links, maar dit schot mistte helaas wat kracht. LSC probeerde het nog eens vanaf een 20 meter via Bok, maar zijn schot werd gepakt door Ebeltjes. Diezelfde spits van LSC kon alleen door naar het SVBO doel, maar met een fantastische tackle bracht Rene Wolbers redding. In de slotfase waren de betere kansen voor SVBO. Zo kon Silvania door op doel stifte de bal over de keeper, maar helaas net langs de verkeerde kant van de paal. LSC probeerde nog eens van afstand, maar dit schot ging naast. Na een mooie aanval via Waidijk en een één-twee tussen Dylan Wessels en Silvania, leek Wessels op doel af te kunnen, maar kreeg de bal net niet goed mee. Diezelfde Dylan Wessels was in de absolute slotfase zelfs dicht bij de winnende treffer. De goed ingevallen Tom Jeuring gaf laag voor, Wessels nam aan en schoot, maar op miraculeuze wijze wist de doelman van LSC de bal uit zijn doel te houden.

Zo bleef het dus bij 0-0. SVBO loerde wat op de counter. Kwam het naar Sneek om in ieder geval niet te verliezen en eigenlijk de overwinning te proberen stelen. Het gat tussen SVBO en LSC is nog 5 punten. Als we naar boven proberen te kijken, is SVBO een puntje ingelopen op de concurrenten. Maar ook hier is de afstand nog vrij groot.
 Aankomende donderdag speelt SVBO uit tegen Wolvega. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt.

Gerelateerd aan: SVBO 1

Gepubliceerd op