SVBO o15 wint dankzij goede tweede helft

SVBO C1 heeft de wedstrijd tegen Olympia’28 C1 uit Hasselt met 3-2 gewonnen. De wedstrijd werd op verzoek van Olympia naar voren gehaald. Natuurlijk werken wij mee en dus konden we vandaag richting Hasselt.

Door: Richard Veringa

Ondanks een aardige warming up, begonnen we niet al te best aan de wedstrijd. Het was een beetje te slap. Ook Olympia zelf bleek niet in topvorm, wat dus een vrij saaie eerste helft opleverde. Zo goed als Ajax afgelopen donderdag speelde, waren wij helaas niet.

Uit een aardige vrije trap scoorde Olympia en kwamen zij op een 1-0 voorsprong. Daarna als we iets scherper waren geweest voor doel, hadden we al gelijk kunnen maken. Toch was Olympia de iets bovenliggende partij. Maar ook hele grote kansen bleven voor hun uit, want achterin stonden Sven en Mark bijna alles op te ruimen. Daarnaast keepte Danny goed uit zijn goal en hield de ballen verder tegen. Robert Jan leek de gelijkmaker te scoren, na een voorzet van Boy, maar die goal werd afgekeurd, want er was hands gemaakt door Robert Jan. Toch werd het vlak voor rust uit het niets 1-1. Een goede steekbal van Joey op centrale verdediger Sven! Sven ging mee naar voren en zijn eerste kans was gelijk raak. Hierna werd gelijk afgefloten voor rust.

In de rust even een pittige bespreking. Want het moest allemaal beter. Gelijk al de 3 de wissels werden toegepast. Er waren helaas 3 die er dan ook af moesten, maar er hadden voor rust wel meer gewisseld kunnen worden.

Toch begon de tweede helft nog niet goed. Uit een voorzet vanaf links stond er achterin iemand van Olympia wel op te letten en die schoot binnen. 2-1 voor Olympia. Daarna ging SVBO met meer druk naar voren spelen. Olympia kwam er op dit moment niet echt meer aan te pas. Zo stond het al vrij snel ook weer gelijk. Uit een hoekschop kwam de bal uit de 16. Twan stond op de juiste plek en schoot snoeihard binnen. 2-2. Wel mooi dat juist 2 verdedigers vandaag scoorden. Daarna was SVBO al dichtbij de voorsprong. Maar Robert Jan stuitte op de keeper met zijn linker. SVBO kwam een paar minuten later wel op voorsprong. Uit een voorzet van links van Niels rondde Boy af met zijn hak en via een been van een Olympia verdediger. 3-2 voor SVBO. Het enige wat SVBO daarna een beetje naliet was de wedstrijd helemaal te beslissen. Marc was dichtbij, maar op het moment van schieten kreeg hij te maken met het beruchte polletje, waardoor zijn schot over ging. Robert Jan schoot nog eens met links, maar dit schot ging net voorlangs. Ook Niels schoot op doel, maar zag zijn schot onderweg geblokt worden. Robert draaide goed weg bij zijn tegenstander, schoot, maar dit schot ging net naast. Een afstandsschot van Mark ging ook net naast het doel en ook Boy probeerde het vanuit de tweede lijn, maar hier tikte de doelman de bal goed uit de hoeken.

Achterin werd niks meer weggegeven en zo gingen de 3 punten weer mee terug naar Barger Oosterveld. Nu is SVBO 2 weken vrij en dan spelen we op 6 Mei onze laatste wedstrijd thuis tegen MSC. Uit de laatste 7 wedstrijden werden er 19 punten behaald en we hopen natuurlijk het seizoen goed af te sluiten!

Gerelateerd aan: SVBO JO15-1

Gepubliceerd op