Ongelukkige nederlaag SVBO op eigen veld tegen FVC

SVBO heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FVC. De Friezen wonnen dankzij een late goal met 0-1. Veel bijzonders was het allemaal niet, want er gebeurde op een droog en hobbelig veld niet al teveel.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Jonny Koops, Nick Hidding, Davy Wessels, Dylan Wessels, Twan Waidijk, Ruben Kaiser, Maarten Wielens en Robin Heijne.

Op de bank begonnen Tom Jeuring, Jeroen Walda, Quentin Brands en Edfrin Silvania.

Op een droog veld hobbelde de bal bijna alle kanten op. Van goed voetbal was ook weinig sprake en kansen waren er ook niet al teveel. Davy Wessels schoot wel twee keer, maar zijn schoten mistten net wat kracht. Aan de andere kant schoot FVC éénmaal van een meter of 20, maar wist Lennon Ebeltjes de bal over te tikken. Wielens schoot nog eens na een voorzet, maar zijn poging ging naast.

Na rust was het ook niet echt een hele leuke pot. Toch was er voor FVC al binnen 2 minuten een hele grote kans. Zo kon de spits alleen doorlopen op Lennon Ebeltjes, maar via Ebeltjes ging de bal achter en werd het een hoekschop. Ook daarna waren de kansen schaars. Uit een hoekschop van SVBO was nog wel gevaar, maar het laatste zetje kon niet worden gegeven. Ook een kopbal van FVC ging recht in de handen van Ebeltjes. Bij SVBO kreeg Ruben Kaiser onverwacht ook een kans, want uit een verre ingooi kwam de bal plots bij hem, na zijn aanname schoot hij, maar dit schot ging helaas naast. Zo’n ruim 5 minuten voor tijd was invaller Quentin Brands heel dichtbij, hij kwam erdoor, maar zijn schot ging via de doelman en werd van de lijn gehaald. In de tegenaanval was het Algra die wegdraaide en de 0-1 binnen schoof. Daarna gooide SVBO alles op alles en zag Wielens nog een schot gered worden. In de allerlaatste seconde was Rene Wolbers nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging net naast.

Hierna werd er afgefloten en zo verliest SVBO dus van FVC. Hierdoor is het gat naar boven groter geworden. SVBO moet nog wel 2x een wedstrijd inhalen, maar zal eerst de punten binnen moeten slepen wil het ook bij de rechtstreekse degradatie plaatsen wegblijven.

Volgende week staat er dus wederom een belangrijk duel op het programma. Dan moet SVBO uit naar LSC 1890. Die wedstrijd begint op paaszondag 14.00 uur.

Door; Richard Veringa

Gerelateerd aan: SVBO 1