MENU

Ladies Cup 2018

Ladies Cup Emmen gaat binnenkort van start

De tweede editie van de Ladies Cup Emmen zal van start gaan met maar liefst 18 teams. Het zaalvoetbaltoernooi voor vrouwenteams uit de regio heeft dus duidelijk aan populariteit gewonnen. De 18 teams komen uit de gemeente Emmen en omstreken. De organisatie is dan ook zeer tevreden over het aantal aanmeldingen. Vorig jaar namen 9 teams deel, dit jaar dus een verdubbeling daarvan.

Op 30 december zal vanaf 13.00 uur in drie sporthallen de poulefase afgewerkt worden. Hieronder een overzicht:

Poule 1 (Angelslo): SC Angelslo, Erica’86, EHS’85, JVZ, Noordscheschut en SVO BDE
Poule 2 (Meerdijk): DVC’59, Weerdinge, Oranje-Zwart, Klazienaveen, SVBO en Ter Apel’96
Poule 3 (Zwartemeer): Zwartemeerse Boys, NKVV/Germanicus/CSVC, Weiteveense Boys, CEC, Twedo en HOC/Valthermond

De nummers 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor de finaleronde. Deze wordt op 6 januari 2019 gespeeld in sporthal Veenoord. Burgemeester Van Oosterhout zal de prijsuitreiking verzorgen.

Ladies Cup Emmen breidt uit

De organisatie van de Ladies Cup Emmen (LCE) heeft bekend gemaakt dat de komende editie een grotere opzet kent. Vorig jaar namen 10 teams deel aan het zaaltoernooi. Dit jaar is er plaats voor in ieder geval 18 teams. Het initiatief ligt bij BDE en SVBO. Vorig jaar besloot een delegatie van beide verenigingen om de krachten te bundelen en een zaaltoernooi voor vrouwen op te zetten. Zoals ze het zelf omschrijven: dit moet het Protos Weering voor vrouwenteams worden.

Mede door de korte periode die nog restte werd gekozen voor een opzet met maximaal 10 teams. Dit jaar kunnen in ieder geval 18 teams meedoen en mocht er dusdanig veel animo zijn, overweegt de organisatie om nog een extra poulemiddag te organiseren.

18 teams gaan in 3 poules op 30 december 2018 strijden om een plek in de finale. De finale wordt gehouden op 6 januari 2019 en 6 teams kunnen zich daar voor plaatsen. Gezien de vele enthousiaste reacties verwacht de organisatie dan ook dat alle plekken opgevuld zullen worden. Het is daarom verstandig om tijdig in te schrijven.

Inschrijven kan via indoorsoccerladiescup@gmail.com. Verdere informatie kan gevonden worden op de facebookpagina https://www.facebook.com/indoorsoccerladiescup/ of door te mailen naar het e-mailadres.

Vorig jaar gingen de dames van vv Emmen er met de eerste prijs vandoor. Dat er een nieuwe winnaar komt is zeker, aangezien vv Emmen geen vrouwenteam meer heeft. Vorig jaar werd de eerste prijs uitgereikt door Sherida Spitse.