SVBO winnaar van geslaagd Orgon Toernooi

SVBO organiseert al jaren aan het begin van het seizoen het Orgon Toernooi. Vorig jaar kende het toernooi geen doorgang i.v.m het aanleggen van de nieuwe kunstgrasvelden. Maar dit jaar keerde het toernooi weer terug!

Op vrijdagavond begonnen de ploegen al met één wedstrijd van 2x 30 minuten. Gastheer SVBO opende tegen buurman DVC’59 en overtuigde vanaf het begin. Het won met maar liefst 10-1. In dezelfde poule op het andere kunstgrasveld een ontmoeting tussen 2 4e klassers. Titan versloeg EHS’85 in een spannende wedstrijd nipt met 1-0.

Om half 8 kwam poule B in actie. Hierin speelden Dalen, Weerdinge, Valthermond en SVBO 2, want SVBC zegde op het laatste moment nog af. Andere ploegen konden niet meer en uiteindelijk werd het gat gevuld met de 2e selectie van SVBO.

SVBO 2 speelde tegen Dalen. Hierin kwam SVBO goed uit de startblokken en kwam bij rust verrassend met 3-0 voor. Na rust schakelde Dalen een paar tandjes bij. Het kwam terug tot 3-2. De spanning bleef tot het eind, maar verder dat de 2e treffer kwam Dalen niet meer. SVBO won verrassend, maar knap met 3-2 val Dalen. De andere ontmoeting was tussen Valthermond (2e klasse) en Weerdinge (3e klasse). Ook hier een spannende wedstrijd met twee teams die voor de overwinning gingen. De doelpunten werden eerlijk verdeeld. Het werd 1-1 in deze wedstrijd.

Zondag

Op zondag gingen de 8 ploegen verder. Poule A begon het toernooi. SVBO deed wat ze eigenlijk aan hun stand verplicht zijn als 1e klasser. Winnen van de 4e klassers. EHS’85 werd vrij snel op achterstand gezet. De teller bleef op 4 steken wat dus een 4-0 overwinning in leidde. De andere wedstrijd tussen Titan en DVC’59, die ook uitkomen in de 4e klasse, werd gewonnen door Titan. In een spannende wedstrijd wonnen de Titanen met 3-2.

De laatste speelronde van deze poule was om 12.00 uur. SVBO en Titan streden om de 1e plek in de poule, wat een finaleplaats zou opleveren. Titan eerder al eens winnaar van het Orgon Toernooi. Nu won SVBO eigenlijk vrij eenvoudig. SVBO voetbalde goed en maakte een aantal fraaie goals. 6-0 was de eindstand. De andere wedstrijd tussen DVC’59 en EHS’85 eindigde in een 0-0 gelijkspel. DVC’59 eindigde als 4e in de poule. EHS’85 3e. Titan 2e en SVBO 1e.

Poule B

In poule B was het stukken spannender. SVBO 2 opende tegen Valthermond. Lang deed SVBO 2 mee, maar op een gegeven moment liep Valthermond in een kort tijdsbestek uit en won uiteindelijk met 6-2. Ondanks dat, geen schande hoe het 2e, spelend met 4 A junioren, meedeed tegen een 2eklasser. De andere wedstrijd tussen Dalen en Weerdinge was een spannende pot. Uiteindelijk won Weerdinge met 2-1. De laatste duels gingen tussen SVBO 2 en Weerdinge. Ook dit werd weer een spannende wedstrijd. SVBO 2 deed ook hier lang mee, maar op het eind van de wedstrijd scoorde Weerdinge twee keer achter elkaar en won de wedstrijd met 2-0. Dalen had de laatste poulewedstrijd nog wat recht te zetten. Het overklaste Valthermond en won overtuigend met 4-0. SVBO 2 eindigde op een 4e plek in de poule. Dalen 3e, Valthermond 2e en Weerdinge werd 1e in de poule.

Om plek 7 en 8 streden DVC’59 en SVBO 2. Eigenlijk was SVBO 2 de betere ploeg. Mistte een strafschop, kreeg daarnaast genoeg kansen. Maar de lange doelman van DVC keepte sterk. In de counter werd DVC nog 2x gevaarlijk, maar ook zij scoorden niet. SVBO 2 kreeg de bal er ook niet meer in en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. DVC benutte die beter dan SVBO en eindigde zo op een 7e plaats. SVBO 2 op een 8e plaats.

Om plek 5 en 6 streden Dalen en EHS’85. Dalen was sterker en in een leuke en doelpuntrijke wedstrijd. EHS’85 deed ook goed mee tegen een ploeg die een klasse hoger speelt, maar kwam uiteindelijk net tekort. Dalen won met 4-2 en eindigde op een 5e plek. EHS’85 werd 6e.

Toen de wedstrijden om plek 1 t/m 4. De ‘mondenderby’ tussen Valthermond en Titan werd door Valthermond op vrij overtuigende wijze gewonnen. Het verschil tussen de 2e klasser en 4e klasser was duidelijk zichtbaar. Valthermond won met een klinkende 5-0 zege. Een 3e plek voor de blauw-witten. Titan eindigde 4e.

De finale ging tussen SVBO (1e Klasse) en Weerdinge (3e klasse). Het verschil was vooral in het begin al snel te zien. SVBO kwam snel op voorsprong en liep uit naar een 3-0 voorsprong, dankzij 3 mooie en goed voetballende goals. Daarna liet Weerdinge toch wel zien waarom ze in de finale stonden. Een paar leuke aanvallen. Uiteindelijk leverde hun dat een goal op. 3-1. Maar het slotwoord was aan SVBO. Aanvoerder en topscorer van het toernooi Dylan Wessels scoorde zijn 7e goal en zette de 4-1 eindstand op het bord.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Het toernooi verliep vrij sportief en leverde veel leuke en spannende wedstrijden op. SVBO deed wat het aan haar stand verplicht was en won ook het toernooi. Als het aan de organisatie ligt, komt er volgend jaar wederom een toernooi aan het begin van het seizoen!

Eindstand van het orgon Toernooi
1: SVBO